Nieuws /

BOLSWARD – Alweer voor de 35e maal zorgt het trio Anton van der Weide, Titus Hettinga en Hans Bouwsma voor de ,levende’ kerststal in de Broerekerk. Dit drietal krijgt daarbij de steun van Hans Kroese en Piet van der Werf.

De opbouw van de kerststal begint al op woensdag 18 december. Op vrijdagavond 20 december, ’s avonds om 19.00 uur, gaat de ,levende’ kerststal voor het publiek open. De kerststal is vanaf die vrijdagavond tot en met zondag 29 december voor het publiek te bewonderen. De openingstijden zijn van s’morgens 10.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

,,Behalve op kerstavond, 24 december, dan is de kerststal tot middernacht te bezichtigen”, vertelt Anton van der Weide, die verder opmerkt dat ,,voor het eerst sinds 15 jaar de kerststal bevolkt wordt door de originele beelden van Henk Bijlsma. De voormalige stadsomroeper heeft de beelden beschikbaar gesteld aan de Broerekerk kerststal”.

Nadat vorig jaar al een fairy bell de Broerekerk fraai in het licht zette, heeft de commissie dit jaar, met steun van de Vereniging Ondernemend Bolsward, er twee fairy bells aan toegevoegd. Samen met het kerstgroen, al jaren beschikbaar gesteld door Tuincentrum Walinga, de pakken stro en houten landbouwhekken zorgt dit weer voor een sfeervolle Broerekerk. Evenals in voorgaande jaren komt de ezel van de boerderij van Titus Hettinga en zorgt Tseard Dijkstra uit Folsgare voor de kudde schapen.

Zoals elk jaar staat achterin de Broerekerk een bus, waarin bezoekers een gift kunnen deponeren. Mede dankzij het vele bezoek is de opbrengst meestal voldoende om de noodzakelijke kosten van voer en onderhoud te betalen.

Optreden?

De kerststal jaarlijks omlijst door allerlei optredens van koren en muziekgroepen. ,,Koren, korpsen, muziekgroepen , maar wel akoustisch, kunnen zich aanmelden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op