Nieuws /

BOLSWARD – Alweer voor de 35e maal zorgt het trio Anton van der Weide, Titus Hettinga en Hans Bouwsma voor de ,levende’ kerststal in de Broerekerk. Dit drietal krijgt daarbij de steun van Hans Kroese en Piet van der Werf.

De opbouw van de kerststal begint al op woensdag 18 december. Op vrijdagavond 20 december, ’s avonds om 19.00 uur, gaat de ,levende’ kerststal voor het publiek open. De kerststal is vanaf die vrijdagavond tot en met zondag 29 december voor het publiek te bewonderen. De openingstijden zijn van s’morgens 10.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

,,Behalve op kerstavond, 24 december, dan is de kerststal tot middernacht te bezichtigen”, vertelt Anton van der Weide, die verder opmerkt dat ,,voor het eerst sinds 15 jaar de kerststal bevolkt wordt door de originele beelden van Henk Bijlsma. De voormalige stadsomroeper heeft de beelden beschikbaar gesteld aan de Broerekerk kerststal”.

Nadat vorig jaar al een fairy bell de Broerekerk fraai in het licht zette, heeft de commissie dit jaar, met steun van de Vereniging Ondernemend Bolsward, er twee fairy bells aan toegevoegd. Samen met het kerstgroen, al jaren beschikbaar gesteld door Tuincentrum Walinga, de pakken stro en houten landbouwhekken zorgt dit weer voor een sfeervolle Broerekerk. Evenals in voorgaande jaren komt de ezel van de boerderij van Titus Hettinga en zorgt Tseard Dijkstra uit Folsgare voor de kudde schapen.

Zoals elk jaar staat achterin de Broerekerk een bus, waarin bezoekers een gift kunnen deponeren. Mede dankzij het vele bezoek is de opbrengst meestal voldoende om de noodzakelijke kosten van voer en onderhoud te betalen.

Optreden?

De kerststal jaarlijks omlijst door allerlei optredens van koren en muziekgroepen. ,,Koren, korpsen, muziekgroepen , maar wel akoustisch, kunnen zich aanmelden bij Anton van der Weide, tel. 06 21871122.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op