Nieuws /

BOLSWARD– Het college van Súdwest-Fryslân heeft in totaal 2,3 miljoen euro over voor de herinrichting van de binnenstad in Bolsward. Voor het volgende project wil het 700.000 euro vrijmaken. Dat valt te lezen in de Ontwikkelagenda 2018-2022 van de gemeente.

De volgende fase in de facelift die het Bolswarder centrum krijgt is, als het aan burgemeester en wethouders ligt, het opknappen van de route van de Snekerpoortbrug tot aan het te realiseren Historisch Centrum Westergo (HCW). Het eindoordeel over dit plan is aan de gemeenteraad.

De beoogde uitvoering van die werkzaamheden is, in het geval de raad akkoord gaat, in 2020. Dit valt samen met de bouw van het HCW, waarvan gehoopt wordt dat deze in mei van dat jaar klaar is.

Eerder dit jaar stelde de gemeente al budget beschikbaar voor de herinrichting van het Broereplein en de uitbreiding van het parkeerterrein ‘t Oordje, waar op dit moment aan gewerkt wordt. Die twee investeringen kostten Súdwest 332.000,- euro. Ook de Appelmarkt en het Grootzand kregen al een metamorfose.

De bedoeling van het college is om de hele weg door Bolsward, tot aan de Blauwpoortbrug, te herinrichten, maar dan is er nog eens 1,3 miljoen euro nodig. Het is nu aan de gemeenteraad om het geld te reserveren. De Ontwikkelagenda wordt volgende week in commissie Bestjoer & Finânsjes besproken en is op 8 november agendapunt tijdens de raadsvergadering.
(Bron: Bolswards Nieuwsblad)

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op