Nieuws /

Het archeologisch onderzoek achter het voormalige stadhuis in Bolsward nadert het einde. Daarom organiseert de gemeente Súdwest-Fryslân een Open Dag, op zaterdag 12 januari. Dit gebeurt in samenwerking met de archeologen van RAAP Adviesbureau, die sinds half november onderzoek doen.

“Iedereen die live de hunebedstenen van Bolsward en andere bijzonderheden wil bekijken, is van harte welkom”, zegt gemeentelijk archeoloog Yvonne Boonstra. “We zijn in de afgelopen weken heel wat interessante dingen te weten gekomen over duizend jaar Bolsward op deze plek.”

De onderzoekers vertellen tussen 10.00 en 14.30 uur over de sporen en het vondstmateriaal. Sporen als putten, diverse oude muren en een steiger zijn te bewonderen in het veld. Ook wordt er een selectie van het vondstmateriaal getoond.

Bezoekers wordt aangeraden laarzen of ander degelijk schoeisel mee te nemen, want het is modderig op de plek van het onderzoek.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Tijd: tussen 10.00 en 14.30 uur
Plaats: de ingang van de opgraving is aan de Wipstraat in Bolsward, naast het voormalige stadhuis, te bereiken via de Jongemastraat.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op