Nieuws /

BOLSWARD Het gepresenteerde lichtplan voor het centrum van Bolsward kan op politieke goedkeuring rekenen, zo bleek donderdagavond tijdens de vergadering van de commissie Bestjoer en Finânsjes. De commissie gaat akkoord met het voorstel om hierin 140.000 euro te investeren. Verder heeft wethouder Gea Wielinga goede hoop dit bedrag aan te vullen met subsidies.Want het plan bestaat feitelijk uit drie onderdelen: functionele verlichting, gevelverlichting en verlichting van de twee bruggen in het centrum. Het eerste deel komt voor rekening van de gemeente. Daarmee counterde Wielinga de vraag of deze investering geen ‘luxeprobleem’ was, zoals sommige commissieleden zich afvroegen.,,Het lichtplan is luxe, maar geen overbodige luxe”, aldus de wethouder. ,,We hebben wel gekeken wat er functioneel moet. Functioneel moet als je gaat herinrichten. We proberen het financieel zo weg te zetten dat we de gevel- en bruggenverlichting ongeveer gelijk kunnen stellen aan de cofinanciering en subsidiëring die we op kunnen halen. Dan denken wij dat er een ontzettend verantwoord financieel plaatje ligt en dat we mooie dingen kunnen doen in Bolsward.”Vrij vertaald: de straatverlichting en alles wat daar bij komt kijken (het functionele deel) komt voor rekening van Súdwest, alle extra’s moeten worden bekostigd door derde partijen. Wielinga hoort ‘eerdaags’ of de provinciale subsidie van 25.000 euro wordt toegezegd. ,,Die kans is groot”, deed ze vast een voorspelling. Ook gaat de wethouder om tafel met de Bolswarder stichtingen.Eerder al gaf Niels Engelmoer, voorzitter van de Vereniging Ondernemend Bolsward, aan dat de VOB ,,ook wel iets wil doen” als het gaat om gevelverlichting in de binnenstad.Het plan werd donderdagavond al voorgelegd zodat het over twee weken tijdens de raadsvergadering definitief gemaakt kan worden. De timing is niet onbelangrijk in dezen, zo stelde het college al: als begin volgend jaar de weg toch wordt opengehaald voor de herinrichting van het centrum -het stuk van het Marktplein tot het Broereplein gaat op de schop- is het wenselijk om meteen de benodigde kabels aan te leggen voor de verlichting, zodat dit niet in een later stadium nog eens hoeft.De lichtvisie is opgesteld in samenspraak met de werkgroep Herinrichting Binnenstad.

(Bron Bolswards Nieuwsblad)

55LeukOpmerking plaatsenDelen

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op