Nieuws /

Op dinsdagavond 4 juli a.s. organiseert de Vereniging Ondernemend Bolsward een ,theater’ avond voor haar leden met als speciale gast advocaat en strafpleiter Wim Anker.
Locatie De Groene Weide. Aanvang: 20.00 uur, aanvang theatercollege 20.30 uur, borrel na afloop ca, 22.30 uur.
Spelregels: * Opgeven (ivm zaal) voor 1 juli via info@ondernemendbolsward.nl * Maximaal twee personen per opgave (in concreto: 1 introduce(e)

Strafpleiter Wim Anker gaat het grote toneel op.
Op dinsdag 4 juli 2017 geeft hij een theater-college in De Groene Weide te Bolsward. Aanvang: 20.00 uur.

Anker kreeg talloze dreigmails toen hij samen met kantoorgenoot Tjalling van der Goot zedenmisdadiger Robert M. bijstond. De strafadvocaat moet vaak opboksen tegen vooroordelen. Zelf zegt hij daarover: “Overdag verdedig ik mijn cliënten, ’s avonds en in het weekend mijzelf.”
Dit keer vertelt hij in Bolsward over zijn strafpraktijk en over de vijf principiële uitgangspunten die hij dagelijks hanteert. Wim Anker staat alleen verdachten bij, en geen slachtoffers of nabestaanden. Hij zoekt nooit cliënten op om zijn diensten aan te bieden, maar wacht tot verdachten hem benaderen.
Daarnaast sluit hij niemand uit en geeft hij de regie van de verdediging nooit uit handen aan zijn cliënten. Ook kijkt zijn strafkantoor niet naar het inkomen of het vermogen van
verdachten.

Tijdens het eerste uur van het college legt Wim Anker, geïllustreerd met filmfragmenten uit twee documentaires die over zijn kantoor werden gemaakt, het belang van de vijf ijzeren principes uit.
Na de pauze staat hij stil bij de zaak Ferdi E., de man die veroordeeld is voor de ontvoering van en de moord op Gerrit Jan Heijn. Over deze zaak worden indrukwekkende beelden vertoond.
Vervolgens is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wim Anker won in 2012 de ‘Duidelijke Taalprijs’ van het Taalcentrum van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Volgens de jury stemt hij zijn woorden goed af op een breed publiek en zet zijn manier van spreken aan tot luisteren. In 2015 werd de Friese strafpleiter verkozen tot ‘meest gewaardeerde advocaat van Neder-
land’. Het Friesch Dagblad oordeelde over zijn eerste theatercollege in Leeuwarden dat achthonderdvijftig bezoekers trok: “Deze redekunstenaar bezit alle facetten uit de klassieke retorica. Je zou bijna een misdaad plegen om met hem samen te mogen werken, zo innemend en oprecht eerlijk vertelt hij.”

* Meer informatie in de bijlage

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op