Nieuws /

Bolsward – Het welbekende “Bóóóóeren, búúúrgers en buitenlui, hóóóóórt, hóóóóórt, zegt het vóóóóórt” schalde donderdgamiddag door het stadhuis van Bolsward. Stadsomroeper Henk Bijlsma opende samen met wethouder Maarten Offinga de website bolsward.nl. De website bolsward.nl is een initiatief van Platform Bolsward en Vereniging Ondernemend Bolsward.

Vooraf had Piebe Piebenga van het Platform Bolsward vertelt dat ,elke zichzelf respecterende stad een website nodig heeft. Voor Bolsward werd het hoognodig tijd.” Sinds september 2016 was aan de realisatie van de website gewerkt, ,,Vier belangrijke criteria speelden daarbij een rol. De website moet snel werken. Iedereen moet op de website kunnen vinden, wat hij of zij zoekt. De website moet up to date worden gehouden. De vormgeving moet mooi zijn.” Volgens Piebenga zijn de makers, Okkinga Communicatie, daarin geslaagd.

Op de nieuwe site is alles te vinden wat met Bolsward te maken heeft. Bijvoorbeeld de laatste nieuwtjes, alle actuele zaken, alles wat Bolsward bezighoudt en alles wat er in Bolsward wordt georganiseerd.

Ook alle bedrijven, sportverenigingen, scholen, horeca, zijn te vinden. Evenals informatie over wonen en werken, over de historie van Bolsward en over alles wat Bolsward zo uniek maakt.

Toeristen vinden op de site hotels en campings en bed & braekfasts waar ze kunnen overnachten. Ze vinden er de plekken op die ze absoluut niet mogen missen als ze naar Bolsward komen.

Alles op www.bolsward.nl

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op