Nieuws /

In Zuidwest Friesland zijn veel mooie dingen te doen en te beleven. En daarom wil VVV Waterland van Friesland samen met ondernemers toeristen en inwoners gaan inspireren op een innovatieve manier. Met het ophangen van beeldschermen door heel de regio is het de bedoeling toeristen en inwoners enthousiast te maken voor alles wat Waterland van Friesland te bieden heeft. Zo blijven toeristen wellicht langer of keren ze sneller terug en kijken bewoners met nog meer trots van hun eigen omgeving.

“Niet iedere toerist bezoekt een VVV locatie”, zegt Floriaan Zwart, directeur van VVV Waterland van Friesland. “En als de toerist niet naar ons toekomt, dan moeten wij ervoor zorgen dat wij naar hem toegaan. Dat gaan we onder andere doen via narrowcasting. We gaan op beeldschermen inspirerende tips en aantrekkelijke informatie delen.”

De beeldschermen komen te hangen bij diverse recreatieve bedrijven, waaronder camping It Soal in Workum en botenverhuur Ottenhome in Heeg. “Mét elkaar gaan we de toeristen én bewoners informeren over evenementen en dagjes uit. We laten zien wat er allemaal te beleven is bij ons in de regio.” Ook in de eigen VVV locaties worden beeldschermen ophangen. “Die richten we wel naar buiten”, aldus Floriaan. “Zodat mensen die ons voorbijlopen, toch geïnspireerd raken.”

Prikkelende toeristische tips
Met de beeldschermen willen VVV Waterland van Friesland en de aangesloten ondernemers allerlei prikkelende toeristische informatie tonen. “We laten zien welke evenementen er zijn en we tonen inspiratiepagina’s, bijvoorbeeld over onze prachtige musea. We denken ook aan het geven van weertips. Blijf slecht weer laten we zien welke binnenactiviteiten er mogelijk zijn en bij mooi weer komen we bijvoorbeeld met de top tien van de leukste strandjes.” Alles wat er op de beeldschermen wordt getoond is bedoeld om de culturele instellingen en het nationaal landschap verder te promoten.

Floriaan hoopt dat de narrowcasting toeristen gaat verleiden langer te blijven of terug te komen. “We weten dat nu veel mensen die bij de Afsluitdijk of bij het Woudagemaal gaan kijken, door ons gebied rijden, maar niet blijven. Met onze foto’s, video’s en tips willen we hen inspiratie laten opdoen over wat Zuidwest Friesland te bieden heeft. Bijvoorbeeld in de winter, tijdens de kerstdagen, met het gezin of met een vriendinnengroep.”

Bedrijven presenteren zich
Op de beeldschermen presenteren natuurlijk ook de ondernemers zichzelf. Bedrijven die mee willen doen, kunnen een abonnement bij VVV Waterland van Friesland afsluiten. Wie dat nog dit jaar doet, betaalt in 2020 geen abonnementsgeld.
Aanmelden kan via ondernemen.waterlandvanfriesland.nl/producten/narrowcasting.

VVV Waterland van Friesland verleidt inwoner en toerist om gast te zijn in Zuidwest Friesland. Dat gebeurt met inspirerende informatievoorziening, gerichte marketing en goed gastheerschap. Het werkgebied is groot, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer en van Joure en Sneek tot aan Bolsward. Waterland van Friesland heeft in dit gebied zeventien VVV locaties. Daarnaast wordt informatie verstrekt via de website en diverse publicaties. Een groot aantal recreatieve bedrijven is actief aangehaakt bij VVV Waterland van Friesland om Zuidwest Friesland verder op de kaart te zetten.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op