Nieuws /

Op de Marktstraat toonden de mannequins en dressmen zaterdagmiddag de nieuwste najaars- en wintermode van een twaalftal Bolswarder modezaken. Ondanks de wat frisse weersomstandigheden was er sprake van een flinke publieke belangstelling. De lange catwalk op de Marktstraat was ditmaal in twee delen opgebouwd. In het midden fungeerde een prieel als ,tussenstop’ en bood ruimte aan DJ Cloudz. Speaker Jan Ludema informeerde het publiek over de geshowde kleding.

Dissonant deze dag was de gemeente SWF, die ondanks een schriftelijke bevestiging, in gebreke was gebleven met de roodwitte schrikhekken. Toen zaterdagmorgen bleek dat deze er niet waren om het centrum af te zetten, moesten de BACleden in allerijl noodvoorzieningen treffen om het doorgaande verkeer tegen te houden.
Gelukkig hield de Arriva zich wel keurig aan haar toezegging en reden de bussen derhalve over de ,Singelroute’.

Het podium is dit seizoen 1 meter breder dan in het voorjaar. De presentatie is in handen van Jan Ludema.

De show begint om 14.00 uur en hieronder volgt de volgorde van de deelnemers. Nadat iedereen is geweest gaan we nog 1x achter elkaar aan voor de Grande Finale.

Dus het publiek kan daarna, vanaf (ongeveer) 15.15 uur heerlijk shoppen! We hebben 1 ronde met een Grande Finale dus. Voordat deze Grande Finale plaatsvindt zal er een trekking van de loterij zijn. Tijdens de modeshow lopen er dames rond die loten verkopen. (Let op de roze pruiken).

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op