Nieuws /

Bijna 60 leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward namen donderdagmiddag 12 oktober een kijkje in de keuken bij het bedrijf Hochwald aan de Harlingerstraat. Verdeeld in zes groepen werden de ondernemers rondgeleid in de blikfabriek en in het zuivelgedeelte. Het bedrijf dat tot voor enkele jaren geleden nog tot het Nestlé concern behoorde, maakt onder de nieuwe eigenaar, het Duitse zuivelbedrijf Hochwald, een flinke groei door, zo bleek tijdens de rondleiding.
Naast ver- en nieuwbouw van het fabriekscomplex wordt ook geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit. Zo wordt over enige tijd een complete koffiemelk productielijn in gebruik genomen. Deze productielijn staat nu nog in een Duitse vestiging, maar komt in zijn geheel naar Bolsward. ,,Dat levert zeker twintig extra arbeidsplaatsen op”, zo werd verteld.
Na afloop van de rondleiding troffen de VOB leden zich bij het Weeshuis in de Kerkstraat, waar bij een drankje en barbecue nagepraat kon worden over deze excursie.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op