Nieuws /

Bolsward – De VOB Ondernemersprijs, die normaliter tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Ondernemend Bolsward wordt uitgereikt, is donderdagavond uitgereikt aan Velzen Textielreiniging. Door de beperkende corona maatregelen kon er geen nieuwjaarsbijeenkomst worden gehouden, derhalve werd de prijs in klein gezelschap bij Freez IT op de Marne aan Ronald Velzen overhandigd.

VOB voorzitter Niels Engelmoer herinnerde er aan dat het zo lamgzamerhand een traditie is dat eenmaal per twee jaar een VOB Ondernemersprijs wordt uitgereikt. Ook ditmaal kreeg de driekoppige jury, bestaande uit Freerk Wagt, Koos Elzinga en Gjalt Visser, weer een groot aantal aanmeldingen.

Om voor de Bolsward Aan Zet prijs in aanmerking moesten bedrijven wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de onderneming gevestigd zijn Bolsward, tenminste drie jaar bestaan en moet het bedrijf de laatste twee jaar een positief bedrijfsresultaat hebben gehad.

Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende criteria, zoals maatschappelijk aanzien, inzet en creativiteit en een goed ambassadeur voor Bolsward zijn. Bovendien heeft de onderneming een significante bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling van Bolsward, een belangrijke bijdrage geleverd met betrekking tot de versterking van het imago van Bolsward en moet er sprake zijn van een financieel solide onderneming.

Al deze elementen werden door de jury beoordeeld en na een aantal bijeenkomsten viel uiteindelijk de keus op Velzen Textielreiniging. 

,,Ronald Velzen is een betrokken directeur en werkgever, die zich graag inzet voor het maatschappelijk- en ondernemingsleven in Bolsward en omstreken. Mede door zijn steun zijn vele evenementen mogelijk”, aldus de jury.

Uit het juryrapport blijkt verder dat Ronald Velzen al jaren deel uitmaakt van de parkmanagementorganisatie. Hij is daarvan voorzitter en neemt deel aan de werkgroep beveiliging.

De jury was unaniem van mening, dat deze onderneming de VOB Ondernemersprijs 2020 verdient in de vorm van de VOB Trofee, een beeld van kunstenaar Frits Stoop uit Spanga, met bijbehorende oorkonde.

Op de foto: van links af: jurylid Freerk Wagt, Ronald Velzen, jurylid Koos Elzinga en voorzitter VOB Niels Engelmoer. (Eigen foto)

Over Velzen Textielreiniging

Velzen Textielreiniging Bolsward, op de Marne, is sinds 1964 een vertrouwd adres in Noord Nederland voor het reinigen van textiel en kleding voor horeca, industrie en particulier. Door geautomatiseerde systemen en strakke bedrijfsvoering kan Velzen als geen ander inspelen op specifieke wensen van de klant. De korte lijnen staan daarbij garant voor een optimale flexibiliteit.

De grondlegger Klaas Velzen startte het bedrijf in 1964 in het centrum van Bolsward aan de Witherenstraat. In 1994 nam zoon Ronald Velzen het bedrijf over en bouwde dit uit tot een prachtig solide bedrijf met 13 vaste werknemers. Onder meer door overname van het Groninger bedrijf Zilvermeeuw met als werkterrein Groningen en Drenthe.

Kwaliteit

Al het wasgoed wordt met kennis en zorg behandeld. Alle processen voldoen aan de hoogste milieu- en hygiëne eisen. Velzen Textielreiniging is ISO 9001 en Microbiology & Hygiëne gecertificeerd.

Persoonlijke service

Bij Velzen wordt bij het logistieke proces uitgegaan van de wensen van de klant. De was wordt opgehaald, gewassen en weer teruggebracht. Dit altijd op het tijdstip dat met de klant is afgesproken.

Verhuur en verkoop

Tevens verhuurt en verkoopt Velzen gepersonaliseerde bedrijfskleding, linnen en schoonloopmatten. Ze bieden een totaalpakket aan voor de klant.

Daarbij adviseert Velzen deskundig en graag welke kleding op basis van hygiëne, draagcomfort, veiligheid en functionaliteit het beste bij u past. Op die manier voldoet uw bedrijfskleding automatisch altijd aan de eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Linnenverhuur bij Velzen Textiel betekent meer dan alleen het huren van een linnenpakket. Bij Velzen ontvangt u een totaalpakket op maat voor bijvoorbeeld uw restaurant of hotel, en dit wordt tot in de puntjes verzorgd.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op