Nieuws /

Bolsward – De VOB Ondernemersprijs, die normaliter tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Ondernemend Bolsward wordt uitgereikt, is donderdagavond uitgereikt aan Velzen Textielreiniging. Door de beperkende corona maatregelen kon er geen nieuwjaarsbijeenkomst worden gehouden, derhalve werd de prijs in klein gezelschap bij Freez IT op de Marne aan Ronald Velzen overhandigd.

VOB voorzitter Niels Engelmoer herinnerde er aan dat het zo lamgzamerhand een traditie is dat eenmaal per twee jaar een VOB Ondernemersprijs wordt uitgereikt. Ook ditmaal kreeg de driekoppige jury, bestaande uit Freerk Wagt, Koos Elzinga en Gjalt Visser, weer een groot aantal aanmeldingen.

Om voor de Bolsward Aan Zet prijs in aanmerking moesten bedrijven wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de onderneming gevestigd zijn Bolsward, tenminste drie jaar bestaan en moet het bedrijf de laatste twee jaar een positief bedrijfsresultaat hebben gehad.

Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende criteria, zoals maatschappelijk aanzien, inzet en creativiteit en een goed ambassadeur voor Bolsward zijn. Bovendien heeft de onderneming een significante bijdrage geleverd aan de economische ontwikkeling van Bolsward, een belangrijke bijdrage geleverd met betrekking tot de versterking van het imago van Bolsward en moet er sprake zijn van een financieel solide onderneming.

Al deze elementen werden door de jury beoordeeld en na een aantal bijeenkomsten viel uiteindelijk de keus op Velzen Textielreiniging. 

,,Ronald Velzen is een betrokken directeur en werkgever, die zich graag inzet voor het maatschappelijk- en ondernemingsleven in Bolsward en omstreken. Mede door zijn steun zijn vele evenementen mogelijk”, aldus de jury.

Uit het juryrapport blijkt verder dat Ronald Velzen al jaren deel uitmaakt van de parkmanagementorganisatie. Hij is daarvan voorzitter en neemt deel aan de werkgroep beveiliging.

De jury was unaniem van mening, dat deze onderneming de VOB Ondernemersprijs 2020 verdient in de vorm van de VOB Trofee, een beeld van kunstenaar Frits Stoop uit Spanga, met bijbehorende oorkonde.

Op de foto: van links af: jurylid Freerk Wagt, Ronald Velzen, jurylid Koos Elzinga en voorzitter VOB Niels Engelmoer. (Eigen foto)

Over Velzen Textielreiniging

Velzen Textielreiniging Bolsward, op de Marne, is sinds 1964 een vertrouwd adres in Noord Nederland voor het reinigen van textiel en kleding voor horeca, industrie en particulier. Door geautomatiseerde systemen en strakke bedrijfsvoering kan Velzen als geen ander inspelen op specifieke wensen van de klant. De korte lijnen staan daarbij garant voor een optimale flexibiliteit.

De grondlegger Klaas Velzen startte het bedrijf in 1964 in het centrum van Bolsward aan de Witherenstraat. In 1994 nam zoon Ronald Velzen het bedrijf over en bouwde dit uit tot een prachtig solide bedrijf met 13 vaste werknemers. Onder meer door overname van het Groninger bedrijf Zilvermeeuw met als werkterrein Groningen en Drenthe.

Kwaliteit

Al het wasgoed wordt met kennis en zorg behandeld. Alle processen voldoen aan de hoogste milieu- en hygiëne eisen. Velzen Textielreiniging is ISO 9001 en Microbiology & Hygiëne gecertificeerd.

Persoonlijke service

Bij Velzen wordt bij het logistieke proces uitgegaan van de wensen van de klant. De was wordt opgehaald, gewassen en weer teruggebracht. Dit altijd op het tijdstip dat met de klant is afgesproken.

Verhuur en verkoop

Tevens verhuurt en verkoopt Velzen gepersonaliseerde bedrijfskleding, linnen en schoonloopmatten. Ze bieden een totaalpakket aan voor de klant.

Daarbij adviseert Velzen deskundig en graag welke kleding op basis van hygiëne, draagcomfort, veiligheid en functionaliteit het beste bij u past. Op die manier voldoet uw bedrijfskleding automatisch altijd aan de eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Linnenverhuur bij Velzen Textiel betekent meer dan alleen het huren van een linnenpakket. Bij Velzen ontvangt u een totaalpakket op maat voor bijvoorbeeld uw restaurant of hotel, en dit wordt tot in de puntjes verzorgd.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op