Nieuws /

Bolsward – Coen van der Werf, Chief Structure van de VeloX 7, afkomstig uit Bolsward en Laurens Feije hadden zaterdag heel wat uit te leggen bij de VeloX6, een fiets die een topsnelheid kan halen van 125 kilometer per uur.

Oud-schaatskampioen en baanwielrenner Jan Bos klokte vorig jaar in een speciaal voor hem ontworpen ligfiets, de VeloX6, deze snelheid. Deze Velox6 was zaterdag vanaf 11.00 uur te zien op het Marktplein in Bolsward.

Coen van der Werf, student civiele techniek aan de TU Delft, is momenteel bezig met de Velox7, de opvolger van het model dat zaterdag in Bolsward stond. Met een team van twintig studenten -verdeeld over de TU Delft en de VU Amsterdam- werkt hij aan een fiets die goed genoeg is om het wereldrecord voor dames (122 kilometer per uur) te verbreken. In Delft houden Van der Werf en zijn ‘collega’s’ zich bezig met de technische kant, in Amsterdam worden de rensters optimaal geprepareerd. ,,In september gaan we naar Nevada om het wereldrecord aan te vallen”, vertelt de chief structure van het team. Via buurman Bert Altenburg, lid van het Elfstedenbestuur, werd het contact gelegd om de fiets naar Bolsward te halen. ,,Ik vind het leuk om met een fietsproject tijdens Pinksteren in Bolsward te staan”, vertelde Van der Werf.

Bijna de gehele dag stonden er belangstellenden voor de VeloX6. Velen wilden het naadje van de kous weten, waardoor Van der Werf en zijn collega Feije constant aan het vertellen en uitleggen waren. Het waren niet alleen ouderen die nieuwsgierig waren naar de techniek, maar ook veel jongeren wilden van alles weten van dit wonderlijke stukje fietstechniek.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op