Nieuws /

Van frêle Finse rockmuzikant tot stoere Franse danser: tijdens het Hemelvaartweekend in 2018 komen zo’n 7.000 jonge musici en dansers uit heel Europa naar Sneek voor At the Watergate, de 13e editie van het European Youth Music Festival. Na een spectaculair openingsevenement op woensdagavond volgen twee dagen vol gratis toegankelijke optredens. Van symfonische-, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock.

De leerlingen van muziekopleidingen uit zo’n 23 landen laten in Sneek en omliggende plaatsen, waaronder Bolsward, hun beste kunnen zien in theaterzalen, kerken, op het water en buitenpodia. Voor wie van muziek en festivals houdt betekent At the Watergate ultiem grasduinen en genieten.

Bolsward
c.m.v. Oranje is via de overkoepelende organisatie FeMuZa (federatie Muziek en Zangverenigingen Súd west Fryslân) betrokken bij de organisatie van dit grote muziek spektakel. Mede daardoor is er op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei volop muziek in het centrum van Bolsward. Op 10 mei van 11.00 tot 18.30 uur en op 11 mei tussen 11.30 en 18.00 uur.

Het gaat om in totaal ruim 20 optredens van kleine ensembles tot grote orkesten, die plaats zullen vinden op twee podia in de stad, Marktplein en nabij het stadhuis. Ook Bolswarder verenigingen zullen hieraan meewerken. Een aantal ensembles zal tijdens Parkbop acte de presence geven.

Op 10 mei treden op het podium op het Marktplein musici op uit Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Finland. Een dag later staan musici uit Nederland, Frankrijk, Tsjechie, Duitsland, Belgie en Zwitserland op het Marktplein.
Op het podium nabij het stadhuis zijn op 10 mei musici uit Spanje, Nederland en Finland te beluisteren. Op vrijdag 11 mei zijn dat musici uit Italie, Spanje, Duitsland en Tsjechie.

Voor meer informatie zie ook https://www.atthewatergate.com

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op