Nieuws /

Van frêle Finse rockmuzikant tot stoere Franse danser: tijdens het Hemelvaartweekend in 2018 komen zo’n 7.000 jonge musici en dansers uit heel Europa naar Sneek voor At the Watergate, de 13e editie van het European Youth Music Festival. Na een spectaculair openingsevenement op woensdagavond volgen twee dagen vol gratis toegankelijke optredens. Van symfonische-, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock.

De leerlingen van muziekopleidingen uit zo’n 23 landen laten in Sneek en omliggende plaatsen, waaronder Bolsward, hun beste kunnen zien in theaterzalen, kerken, op het water en buitenpodia. Voor wie van muziek en festivals houdt betekent At the Watergate ultiem grasduinen en genieten.

Bolsward
c.m.v. Oranje is via de overkoepelende organisatie FeMuZa (federatie Muziek en Zangverenigingen Súd west Fryslân) betrokken bij de organisatie van dit grote muziek spektakel. Mede daardoor is er op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei volop muziek in het centrum van Bolsward. Op 10 mei van 11.00 tot 18.30 uur en op 11 mei tussen 11.30 en 18.00 uur.

Het gaat om in totaal ruim 20 optredens van kleine ensembles tot grote orkesten, die plaats zullen vinden op twee podia in de stad, Marktplein en nabij het stadhuis. Ook Bolswarder verenigingen zullen hieraan meewerken. Een aantal ensembles zal tijdens Parkbop acte de presence geven.

Op 10 mei treden op het podium op het Marktplein musici op uit Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Finland. Een dag later staan musici uit Nederland, Frankrijk, Tsjechie, Duitsland, Belgie en Zwitserland op het Marktplein.
Op het podium nabij het stadhuis zijn op 10 mei musici uit Spanje, Nederland en Finland te beluisteren. Op vrijdag 11 mei zijn dat musici uit Italie, Spanje, Duitsland en Tsjechie.

Voor meer informatie zie ook https://www.atthewatergate.com

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op