Nieuws /

Bolsward – Wethouder Gea Wielinga van de gemeente Súdwest-Fryslân en Stephan Rekker, voorzitter van de Stichting Friese Elfstedentocht, trokken vrijdagmiddag op het Marktplein een symbolische finishlijn van de eerste etappe van de BinckBank Tour. Symbolisch want de werkelijke finishlijn op maandag 13 augustus ligt op de Oude Rijksweg 43, ter hoogte van bedrijventerrein De Marne.

Eerder op de dag werd op symbolische wijze de startlijn getrokken op de Abe Lenstraboulevard in Heerenveen. Oud-wielrenner Maarten Tjallingii – hij is ambassadeur van de BinckBank Tour – fietste vervolgens een deel van het parcours. Hij deed dit samen met onder andere burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen, algemeen directeur Rinse Bleeker van Sportstad Heerenveen.

In het Elfstedengebouw vertelde Tjallingii dat de route vanaf Heerenveen, via de zuidwesthoek, naar Bolsward erg interessant is. ,,Het fietsen langs het water, over een deel van de Elfstedentocht is erg leuk. Waait het die dag dan ontstaan er waaiers, zo niet dan eindigt deze etappe in een massasprint.”

Ronald Veerman, BinckBank, vertelde dat de bank in 2017 voor het eerst in het profwielrennen was gestapt. ,,Het voelde als een warm bad. Naast het mooie weer die week, leverde het de bank ook veel TV reclame op.” Veerman is op zoek naar ,lokale helden’, die bij de finish een rol krijgen te vervullen. ,,Wij doen niet aan een rondemiss, maar zoeken mensen, die iets voor Bolsward betekenen. Die willen wij graag op een voetstuk plaatsen.”

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op