Nieuws /

Bolsward – Wethouder Gea Wielinga van de gemeente Súdwest-Fryslân en Stephan Rekker, voorzitter van de Stichting Friese Elfstedentocht, trokken vrijdagmiddag op het Marktplein een symbolische finishlijn van de eerste etappe van de BinckBank Tour. Symbolisch want de werkelijke finishlijn op maandag 13 augustus ligt op de Oude Rijksweg 43, ter hoogte van bedrijventerrein De Marne.

Eerder op de dag werd op symbolische wijze de startlijn getrokken op de Abe Lenstraboulevard in Heerenveen. Oud-wielrenner Maarten Tjallingii – hij is ambassadeur van de BinckBank Tour – fietste vervolgens een deel van het parcours. Hij deed dit samen met onder andere burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen, algemeen directeur Rinse Bleeker van Sportstad Heerenveen.

In het Elfstedengebouw vertelde Tjallingii dat de route vanaf Heerenveen, via de zuidwesthoek, naar Bolsward erg interessant is. ,,Het fietsen langs het water, over een deel van de Elfstedentocht is erg leuk. Waait het die dag dan ontstaan er waaiers, zo niet dan eindigt deze etappe in een massasprint.”

Ronald Veerman, BinckBank, vertelde dat de bank in 2017 voor het eerst in het profwielrennen was gestapt. ,,Het voelde als een warm bad. Naast het mooie weer die week, leverde het de bank ook veel TV reclame op.” Veerman is op zoek naar ,lokale helden’, die bij de finish een rol krijgen te vervullen. ,,Wij doen niet aan een rondemiss, maar zoeken mensen, die iets voor Bolsward betekenen. Die willen wij graag op een voetstuk plaatsen.”

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op