Nieuws /

Sneek – De eerste avondschool voor jonge en aankomende ondernemers in Súdwest-Fryslân begon deze week in Sneek met 21 enthousiaste cursisten. De avondschool is een initiatief van de gemeente.

“We zijn er trots op dat we zoveel jonge ondernemende mensen op weg mogen helpen naar hun eigen succes”, zegt wethouder Maarten Offinga. “De animo is groot. Het aantal aanmeldingen overtrof het aantal beschikbare plekken.”

Tijdens tien lesavonden van elk drie uur wordt het jong talent begeleid door ervaren professionals uit het bedrijfsleven. Voor de ene cursist is het een ontdekkingstocht of het bedachte bedrijfsidee haalbaar is, voor de ander is het opstellen van een goed ondernemingsplan het doel. Voor iedereen geldt dat de ondernemersvaardigheden worden verbeterd.

De diversiteit van de deelnemers, allen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, is groot. Naast net gestarte ondernemers en pre-starters, zijn er onder de deelnemers studenten die een hbo- of mbo-opleiding volgen. “Deze jongeren krijgen een geweldige kans om kennis te maken met het ondernemerschap buiten de school”, aldus Bob van der Werf, docent ondernemerschap bij ROC De Friese Poort in Sneek.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op