Nieuws /

Vanaf maandag 11 september kunnen inwoners en ondernemers van Súdwest-Fryslân binnen twee werkdagen een omgevingsvergunning krijgen voor kleine bouwwerken. Dit heet een flitsvergunning.

“We willen het gemakkelijker maken voor de inwoner en ondernemer”, zegt wethouder Gea Akkerman. “Met de flitsvergunning hoeft niet meer weken gewacht te worden op een reactie, maar kan de aanvrager heel snel aan de slag.” Ruim 30 procent van alle vergunningaanvragen komt in aanmerking voor een flitsvergunning. Dit komt neer op 300 aanvragen per jaar.

Welke (bouw)plannen komen in aanmerking?
Flitsvergunningen gelden alleen voor ‘kleine bouwwerken’. Dit zijn dakkapellen, nokverhogingen, tuinhuisjes, overkappingen, kozijnveranderingen, erf- en perceelafscheidingen, garages, aan- of uitbouwen, in- en uitritten, schotelantennes, damwanden, walbeschoeiingen en steigers. Een aanvraag moet wel voldoen aan de welstandscriteria en de regels in het bestemmingsplan.

Meer informatie op www.sudwestfryslan.nl/flitsvergunning.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op