Nieuws /

Súdwest-Fryslân sluit zich als eerste gemeente in Noord-Nederland aan bij Meld Misdaad Anoniem (onderdeel van NL Confidential). De aanpak van georganiseerde criminaliteit is een prioriteit van de gemeente.

“Het helpt de gemeente om een beter beeld te krijgen van wat er speelt en waar we actie op kunnen en moeten ondernemen”, zegt Jannewietske de Vries, die als burgemeester verantwoordelijk is voor openbare orde en veiligheid in haar gemeente. “Zo kunnen we meer doen met de anonieme meldingen van onze inwoners.”

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijk meldpunt waar inwoners informatie kunnen geven over criminaliteit, fraude, corruptie en geweld. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan de veiligheid in de eigen omgeving.

De anonimiteit staat voorop. Dit is belangrijker voor M. dan het oplossen van eventuele strafbare feiten. M. is zeven dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Online kunnen meldingen 24/7 gedaan worden.

Aansluiten bij Meld Misdaad Anoniem heeft verschillende voordelen voor de gemeente en haar inwoners:

  • Meld Misdaad Anoniem is een bekend en vertrouwd meldpunt;
  • Het biedt extra mogelijkheden om op te treden tegen misstanden;
  • Het draagt bij aan de openbare orde en veiligheid in Súdwest-Fryslân;
  • Het draagt bij aan de aanpak van georganiseerde criminaliteit (ondermijning) en fraude.

De aanpak van georganiseerde criminaliteit staat in het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 van de gemeente. De gemeenteraad heeft dit plan in januari goedgekeurd met de voorwaarde dat inwoners hierin ook betrokken worden en signalen kunnen melden.

Meer nieuwsberichten

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op