Nieuws /

Bolsward – Het was enige tijd geleden schrikken voor de vrijwilligers van de Koopmanswelvaart. Bij inspectie bleek dat de stuurhut van het historische motorschip dusdanig was aangetast, dat de veiligheid in het geding kwam. De stuurhut stond dermate scheef dat voorzorgsmaatregelen noodzakelijk waren.

,,Je moet er niet aan denken dan de stuurhut bij een flinke storm van dek was gewaaid en weggedreven”, aldus een van de vrijwilligers. Een andere vrijwilliger wist te melden, dat de oorzaak waarschijnlijk het ,,bijzonder beschermd diertje de geel/zwarte watertor was. Wij dachten dat dit beestje  uitgestorven, maar het diertje had zich tegoed gedaan een het Afzelia hout van de stuurhut.”

Afgelopen donderdag werd, met medewerking van Bouwmaterialen Van der Werf, de stuurhut verwijderd en voor restauratie naar de werkplaats gebracht. Na een grote restauratie en onderhoudsbeurt wordt de stuurhut in het voorjaar van 2020 weer teruggeplaatst.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op