Nieuws /

De gemeente Súdwest-Fryslân is er voor haar ondernemers. Om startende ondernemers goed van dienst te kunnen zijn, willen we weten wat er speelt. Daarom beginnen we met het Startpunt Ondernemers. Hier kunnen beginnende ondernemers terecht voor hulp bij het starten van hun bedrijf, maar ook daarna.

Het Startpunt Ondernemers bestaat uit ervaren ondernemersadviseurs. Zij staan klaar om vragen te beantwoorden, mee te denken en startende ondernemers te introduceren in hun netwerk. Het Startpunt Ondernemers bevindt zich in MiXL in Sneek en is iedere maandag geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur. De laatste woensdagavond van de maand zijn er themabijeenkomsten op verschillende locaties in de gemeente Súdwest-Fryslân. Hier kunnen ondernemers elkaar ontmoeten en kennis delen.

Het Startpunt Ondernemers begint op 4 september met een training voor ondernemers in spé. Tijdens deze training gaan de deelnemers onderzoeken of het bedrijfsidee kans van slagen heeft. En gaan ze aan de slag met ondernemersvaardigheden en het schrijven van een ondernemersplan. Deze training is voor mensen uit de gemeenten Súdwest-Fryslân en Littenseradiel met een kansrijk bedrijfsidee. Deelname aan de training is gratis. De trainingen worden verzorgd door Vuurkracht. De Talentencoöperatie organiseert de themabijeenkomsten en zorgt voor de verbinding met het bedrijfsleven.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op