Nieuws /

De laagdrempelige subsidieregeling voor ondernemers is weer opengesteld. Dit jaar stelt provincie Fryslân € 850.194 beschikbaar voor ondernemers die aan de slag gaan met circulaire economie, recreatie en toerisme, duurzaamheid, innovatie, personeelsbeleid of digitalisering. Ondernemers kunnen een “voucher” tot € 2.500 aanvragen als zij voor hun bedrijf bedrijven deskundig advies willen inhuren.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “De Friese economie bestaat voor een groot deel uit MKB-bedrijven. Om bedrijfsontwikkeling en innovatie te stimuleren, hebben we een laagdrempelige regeling ontwikkeld. De regeling is verbeterd en richt zich nu ook in het bijzonder op circulariteit en duurzaamheid.”

De regeling bestaat uit twee onderdelen: € 550.194 is voor de onderwerpen innovatie en bedrijfsontwikkeling. Daarnaast is € 300.000 is uitgetrokken voor strategisch advies over personeelsbeleid.

Wijzigingen

In 2018 en 2019 is de voucherregeling ook opengesteld. Er zijn een paar wijzigingen. Nieuw is dat er nu ook subsidie kan worden aangevraagd voor het volgen van trainingen over ondernemen. De regeling kan verder worden aangevraagd voor vraagstukken over circulaire economie, duurzaamheid en recreatie en toerisme. 

Deze subsidie aanvragen kan van 3 februari 2020 tot en met 31 december 2020. Per aanvraag subsidieert de provincie tot de helft van de totale advieskosten met een maximum van € 2.500 en een minimum van € 500.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op