Nieuws /

“De belangstelling voor de fietselfstedentocht is ook dit jaar weer groot. We hebben meer inschrijvingen dan vorig jaar,” aldus een tevreden voorzitter Stephan Rekker. Bij het sluiten van de inschrijving voor de tocht blijkt dat ruim 28.000 mensen zich hebben ingeschreven voor de 83ste fietselfstedentocht. Deze tocht wordt gehouden op Pinkstermaandag 10 juni 2019.

Omdat er maximaal 15.000 fietsers aan de tocht deel kunnen nemen, zal er geloot worden. De loting gebeurt – net als de inschrijving – volledig geautomatiseerd. Degene die ingeloot worden ontvangen een e-mail met betalingsverzoek. Zij die uitgeloot worden krijgen hiervan ook via de e-mail bericht.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de fietselfstedentocht al in volle gang. Voor wat betreft de route wordt gewerkt aan een paar wijzigingen.
Vanaf St. Annaparochie gaat het in 2019 rechtstreeks richting zeedijk naar Nij Altoena.
Door de herinrichting van de Markt in Dokkum werd in 2018 uitgeweken naar de Helling in Dokkum. Dit is zo goed bevallen dat dit ook 2019 gebeurt.
Er is een alternatieve route na Leeuwarden voorbereid, voor het geval de brug bij Dronrijp niet op tijd gereed is.
De bevoorradingspost in Winsum is goed bevallen en blijft. Voor 2019 wordt een tweede bevoorradingspost ingericht in het zuidelijk deel van de route.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op