Nieuws /

Probin Telder is de nieuwe eigenaar van De Lastoorts in Bolsward en Leeuwarden. De toeleverancier voor bedrijven in de bouw en industrie heeft de twee vestigingen met lastechnische producten op 1 januari 2019 overgenomen. “Probin Telder kwam niet eens voor op mijn lijst van mogelijke kopers”, zegt voormalig directeur van De Lastoorts, Joop Brouwer. “Maar na een aantal gesprekken en gedegen onderzoek ben ik vol vertrouwen de overname aangegaan.”

Probin Telder is specialist in onder meer gereedschappen, pneumatiek, las-, hijs-, lagertechniek en bevestigingsartikelen. Momenteel heeft Probin Telder vestigingen in Kampen, Lelystad, Emmeloord en Dronten. Het bedrijf heeft voor de komende jaren een stevige groeiambitie uitgesproken. Pieter Bram Woltjer, directeur van Probin Telder: “Onze doelstelling is om onze onderneming in omvang te laten verdubbelen. Wij willen onze positie in de markt verstevigen door in midden- en Noord-Nederland het aantal vestegingen uit te breiden, zo gaan we in het eerste kwartaal van dit jaar van vier naar zes vestigingen. Het assortiment van De Lastoorts, sterk in lastechniek, breiden we uit met onder meer producten op het gebied van hijs-, lager-, smeertechniek en bevestigingsmaterialen. De naam De Lastoorts blijft na de overname voortbestaan met dezelfde bekende gezichten”.

Familiebedrijven
Wat in 1991 begon als een eenmansbedrijf, De Lastoorts, is in 27 jaar uitgebouwd tot de gerenommeerde technische handelsonderneming met twee vestigingen en negen medewerkers. “Waarom Probin Telder toch de gedroomde koper bleek te zijn? We zijn beiden een familiebedrijf, dit geeft herkenning en vertrouwen. Daarnaast zag ik een verstandige ondernemersgeest en een huidige, goede marktpositie. Ook de groeiambitie van Probin Telder sprak me aan, je hebt visie nodig. Je moet de beste service willen en kunnen bieden aan je klanten. Dat is altijd mijn uitgangspunt geweest; de klant van het beste advies voorzien. Ik ben ervan overtuigd dat we, Probin Telder én De Lastoorts dit kunnen waarmaken”, aldus Brouwer.

Historie Probin Telder
De historie van Probin Telder begint in 1861 in de binnenstad van Kampen. De familie Telder heeft in die tijd een smederij, ijzerhandel en verkoop van huishoudelijke producten. In de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft de familie Woltjer het bedrijf overgenomen van de familie Telder. Met Pieter Bram Woltjer staat nu de derde generatie aan het roer. “Met zo’n geschiedenis durven wij onze zakelijke ambities de komende jaren zeker te verwezenlijken”, besluit Woltjer.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op