Nieuws /

Probin Telder is de nieuwe eigenaar van De Lastoorts in Bolsward en Leeuwarden. De toeleverancier voor bedrijven in de bouw en industrie heeft de twee vestigingen met lastechnische producten op 1 januari 2019 overgenomen. “Probin Telder kwam niet eens voor op mijn lijst van mogelijke kopers”, zegt voormalig directeur van De Lastoorts, Joop Brouwer. “Maar na een aantal gesprekken en gedegen onderzoek ben ik vol vertrouwen de overname aangegaan.”

Probin Telder is specialist in onder meer gereedschappen, pneumatiek, las-, hijs-, lagertechniek en bevestigingsartikelen. Momenteel heeft Probin Telder vestigingen in Kampen, Lelystad, Emmeloord en Dronten. Het bedrijf heeft voor de komende jaren een stevige groeiambitie uitgesproken. Pieter Bram Woltjer, directeur van Probin Telder: “Onze doelstelling is om onze onderneming in omvang te laten verdubbelen. Wij willen onze positie in de markt verstevigen door in midden- en Noord-Nederland het aantal vestegingen uit te breiden, zo gaan we in het eerste kwartaal van dit jaar van vier naar zes vestigingen. Het assortiment van De Lastoorts, sterk in lastechniek, breiden we uit met onder meer producten op het gebied van hijs-, lager-, smeertechniek en bevestigingsmaterialen. De naam De Lastoorts blijft na de overname voortbestaan met dezelfde bekende gezichten”.

Familiebedrijven
Wat in 1991 begon als een eenmansbedrijf, De Lastoorts, is in 27 jaar uitgebouwd tot de gerenommeerde technische handelsonderneming met twee vestigingen en negen medewerkers. “Waarom Probin Telder toch de gedroomde koper bleek te zijn? We zijn beiden een familiebedrijf, dit geeft herkenning en vertrouwen. Daarnaast zag ik een verstandige ondernemersgeest en een huidige, goede marktpositie. Ook de groeiambitie van Probin Telder sprak me aan, je hebt visie nodig. Je moet de beste service willen en kunnen bieden aan je klanten. Dat is altijd mijn uitgangspunt geweest; de klant van het beste advies voorzien. Ik ben ervan overtuigd dat we, Probin Telder én De Lastoorts dit kunnen waarmaken”, aldus Brouwer.

Historie Probin Telder
De historie van Probin Telder begint in 1861 in de binnenstad van Kampen. De familie Telder heeft in die tijd een smederij, ijzerhandel en verkoop van huishoudelijke producten. In de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft de familie Woltjer het bedrijf overgenomen van de familie Telder. Met Pieter Bram Woltjer staat nu de derde generatie aan het roer. “Met zo’n geschiedenis durven wij onze zakelijke ambities de komende jaren zeker te verwezenlijken”, besluit Woltjer.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op