Nieuws /

BOLSWARD– Primera Bolsward is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Friesland in de categorie ‘handel’. Samen met de winnaars van de andere provincies strijdt het bedrijf nu om de landelijke titel.

Eigenaar Niels Engelmoer kreeg in mei al het nieuws dat hij genomineerd was als voor de titel ‘beste praktijkbegeleider’, de prijs die wordt uitgereikt aan individuele begeleiders, maar later bleek dat de jury zijn hele bedrijf dusdanig waardeerde dat de uitverkiezing voor beste leerbedrijf volgens hen meer op zijn plaats was. ,,Het is een teamprestatie”, zegt Engelmoer in een reactie. ,,Ze kijken daarbij ook naar wat de andere medewerkers doen voor de stagiairs”.

Ook wordt inhoudelijk gekeken hoe Engelmoer de leerlingen begeleidt en hoe hij verder maatschappelijk betrokken is bij het onderwijs. De ondernemer startte vijf jaar geleden in Bolsward en heeft, op het eerste half jaar na, onophoudelijk stagelopers aan het werk gehad. ,,Ze mogen hier bijna alles doen”, vertelt Engelmoer. Sommigen van hen zijn nu vast aan het werk bij het bedrijf aan de Nieuwmarkt.

Zo ook Jeroen Toussaint, die een half decennium geleden de eerste was die met een verzoek bij Engelmoer kwam. Laatstgenoemde rakelt glimlachend een anekdote op: ,,Hij belde op één van zijn eerste dagen met de klachtenlijn van PostNL om iets af te handelen. Later die week belde ik ze op en vroegen ze naar mijn naam, maar ik mocht geen klacht indienen. Volgens hen was Jeroen Toussaint de baas en mocht alleen hij dat doen.”

In vijf jaar tijd heeft Engelmoer veel verschillende jongeren begeleid, allen leerlingen van rond de 18, 19 jaar van de ROC Friese Poort. ,,Ik vind het prachtig om jongeren in die leeftijd te begeleiden. Ik heb altijd toppers gehad en anders maakte ik er wel een topper van. Natuurlijk zaten er ook wel eens leerlingen met problemen tussen, maar dan ga je het gesprek met ze aan en probeer je te achterhalen wat er achter zit. Iedereen moet een kans krijgen”, is de overtuiging van de lokale Primera-ondernemer.

Engelmoer moet nog even in spanning zitten: de landelijke winnaar wordt op de Dag van het mbo -maandag 19 november- bekendgemaakt. De prijs voor het beste leerbedrijf is in 1996 door het ministerie van Onderwijs in het leven geroepen om het belang van praktijkonderwijs te onderstrepen.
(Bron: Bolswards Nieuwsblad)

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op