Nieuws /

Bolsward – Op donderdag 12 juli 2018 is de bouw van het nieuwe pand voor Poedercoating Bolsward aan de Marne 241 gestart en is de eerste heipaal geslagen. Door de snelle groei van Poedercoating Bolsward werd het tijd voor een eigen pand die aan de vraag van coating werkzaamheden kan voldoen en verder qua productiecapaciteit kan doorgroeien. Momenteel huurt de onderneming van Eric Kroontje meerdere bedrijfsunits die te weinig ruimte bieden en niet efficiënt genoeg zijn om het snelgroeiende bedrijf verder uit te kunnen bouwen. Afgelopen jaren zijn er omzet stijgingen geweest van ruim 50%.

Ruim 8 jaar geleden begon Poedercoating Bolsward met 1 bedrijfsunit in Bolsward en groeide al snel uit naar 8 bedrijfsunits. Met name de combinatie van zakelijke en particuliere klanten zorgde voor de grote groei. De werknemers hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld en zijn zeer betrokken bij het coatingbedrijf te Bolsward. Het ruime en moderne pand van 3000 m2 is geheel naar de wensen van Eric Kroontje en zijn medewerkers ontworpen. Er komen meerdere moderne straal- en poedercoat installaties om het poedercoat proces optimaal te laten verlopen. Dit zorgt er tevens voor dat het personeelsbestand in de komende jaren nog aanzienlijk gaat groeien.

Het slaan van de 1e heipaal is in aanwezigheid van het personeel en familie door de kinderen van Eric en Suzan Kroontje verricht. Met deze speciale gebeurtenis is een belangrijke stap naar het nieuwe pand en de uitbreidingsfase van Poedercoating Bolsward gedaan.
Naar verwachting zal het pand in het voorjaar van 2019 in gebruik worden genomen.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op