Nieuws /

BOLSWARD Op 26 november 1970 is Buurt- en Speeltuinvereniging Plan Noord II in Bolsward opgericht, donderdag was het vijftigjarig jubileum. In de beginjaren begonnen veel jonge gezinnen in de flats of in een eengezinswoning. Er was veel onderlinge samenhang. De aanleg van een speeltuin zorgde voor de oprichting van de buurtvereniging. De groep organiseerde vele activiteiten, zoals barbecueën, klaverjassen, bingo’s en meer.Het grootse jubileumfeest kon niet doorgaan, maar het bestuur wilde deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en als alternatief graag alle leden een cadeautje geven. In samenwerking met Niels Engelmoer, voorzitter van de ondernemersvereniging in Bolsward, heeft de buurtvereniging de Bolswarder Shopping Cheque in Bolsward nieuw leven ingeblazen. Iedereen kon zo zelf wat kopen om thuis een feestje te vieren. ‘Met de cheques steunen wij tegelijkertijd de middenstand in eigen stad. Een win-win situatie’, zo laat Janny Kole, voorzitster van de buurtvereniging weten. ‘Daarnaast kreeg men een leuke sleutelhanger met het nieuwe logo en een zakje bloembollen. De laatste hopen we aankomend voorjaar terug te zien in de tuinen en of op de balkons in Noord II. Extra groen in de buurt is altijd welkom.’De leden die vanaf het allereerste begin lid zijn geweest kregen extra bonnen en een bos bloemen. Het bestuur bezorgde persoonlijk alle attenties behalve in It Heechhout. ‘Vele buurtgenoten stonden verbaasd in de deuropening en de reacties waren echt hartverwarmend. We kunnen nu al vaststellen dat we als bestuur de juiste keuzes hebben gemaakt en de middenstand kan de cheques tegemoetzien’, aldus Kole.‘Als tegenprestatie hebben wij gevraagd de vlag uit te steken. Hier werd op deze dag massaal gehoor aan gegeven. Plan Noord II zag er op deze bijzondere dag echt feestelijk uit. Het bestuur is trots dat ze de mijlpaal van 50 jaar bereikt hebben en hopen dat er nog vele actieve jaren mogen volgen’, zo besluit ze.Op de foto: de bezorgers van de Bolswarder Shopping Cheque, vanaf links, Sijke, Janny, Noella en Bianca.(Bron: Bolswards Nieuwsblad)221Bereikte mensen27BetrokkenheidsactiesBericht promoten

11111 opmerkingLeukOpmerking plaatsenDelen

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op