Nieuws /

Bolsward -Het is zo’n beetje traditie dat weerman Piet Paulusma aan de vooravond van het Pinksterweekeinde Bolsward aandoet voor zijn SBS weerpraatje.

Donderdagavond nam de weerman plaats in de sloep van Klaas de Vries en temidden van vertegenwoordigers van de fietselfstedentocht, de stepelfstedentocht en de ,tsjillen’ commissie nam Piet het weer voor de komende dagen onder de loep.

Terwijl de sloep langzaam vanaf de zijde van het Marktplein richting stadhuis voer werd het grote scherm, waarop de countdown naar de start op maandagmorgen 05.00 uur wordt aangegeven, steeds zichtbaarder. Piet betrok niet alleen de volwassen organisatoren in zijn weerpraatje, maar liet ook de jeugd in de sloep aan het woord. Aan het eind van de opnamen was de start van de fietselfstedentocht weer enkele minuten dichterbij gekomen.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op