Nieuws /

Het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân heeft een commissie in het leven geroepen die het bestuur gaat adviseren over projecten die het ondernemersklimaat Súdwest-breed stimuleren. De commissie wordt gevormd door drie leden, Magda Berndsen, Albert van Zadelhoff (voorzitter) en Jan Huisman.

Het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân is in 2016 opgericht om economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de gemeente te stimuleren. Dat doet het fonds door activiteiten van ondernemersverenigingen en verenigingen voor Dorpsbelang financieel te ondersteunen. Daarnaast is een bedrag beschikbaar voor activiteiten die van belang zijn voor ondernemers in de gehele gemeente.

Het fonds nodigt iedereen die goede ideeën heeft om het ondernemersklimaat in Súdwest-Fryslân te stimuleren uit om mee te denken. Aanvragen voor bijdragen uit het fonds kunnen worden gedaan door verenigingen en andere organisaties en zelfs door individuele ondernemers, het liefst in samenwerking met andere partijen binnen de gemeente, en bij voorkeur gefinancierd uit verschillende bronnen. De aanvragen worden beoordeeld door de nieuw ingestelde commissie.

Deze commissie bestaat uit drie ervaren bestuurders die de gemeente goed kennen, maar die zelf geen activiteiten (meer) ontplooien in deze gemeente om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen.

Voorzitter Albert van Zadelhoff komt uit de financiële wereld en werkt onder andere voor de Triodos Bank, Jan Huisman was tot voor kort directeur/bestuurder van woningbouwvereniging Wonen Zuidwest Friesland en Magda Berndsen is voormalig Tweede Kamerlid, oud-korpschef van politie en was in 2018 interim-burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op