Nieuws /

Bolsward – Op 26 en 27 januari 2018 opent het Culturele Hoofdstadjaar. Het wordt een
fantastisch jaar met een uniek evenementenprogramma, waarin ook Bolsward veel extra bezoekers uit binnen- en buitenland kan verwachten. Om ondernemers of medewerkers in de horeca en toeristische sector goed voor te bereiden en er optimaal van mee te laten profiteren, worden samen met Leeuwarden-Fryslân 2018 en de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren een serie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Op 16 november komt de LF Roadshow naar de Wijnberg te Bolsward. Aanvang: 19.00 uur. Deze bijeenkomst is vooral bedoeld om ondernemers te stimuleren en de juiste verbindingen te leggen in het kader van de LF2018 activiteiten.

,,Ontmoet elkaar tijdens netwerkmomenten en workshops, want na 2018 is 2088 het doel”, aldus de organisatie. Aanmelden voor de bijeenkomst in Bolsward kan via www.friesland.nl/nl/ondernemers/bijeenkomst-2018.

Neem zelf de eerste stap
,,Zet uw LF2018 activiteiten in de spotlights door op social media #LF2018 aan uw berichten toe te voegen”, merken Sjirger Holthuis van De Wijnberg en Niels Engelmoer van de Vereniging Ondernemend Bolsward op.

De tien voorlichtingsbijeenkomsten, waaronder die in De Wijnberg. zijn bedoeld om ondernemer of medewerkers in de toeristische sector goed voor te bereiden op het Culturele Hoofdstadjaar. ,,Het doel is om er optimaal van mee te profiteren, daarom worden deze serie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

De avond in de Wijnberg start om 19.00 uur met een inloop, waarbij koffie en oranjekoek centraal staan. Daarna volgt een programma, waarin Martin Cnossen, directeur van Merk Fryslân, Sjirger Holthuis van de Wijnberg en Niels Engelmoer van Primera een toelichting geven op het programma en het doel van de avond. In kleine groepen wordt vervolgens nagedacht en gesproken over een ,Bolsward arrangement voor KH2018′. ,,Dit kan heel breed opgevat worden”, aldus Holthuis. ,,Er zijn allerlei mogelijkheden”.
Aan het eind van de avond wordt er dan een ,beste arrangement’ gekozen. ,,Het mooie daarvan is dat er voor promotie van dit arrangement subsidie beschikbaar is”. ,,Het zou mooi zijn, aldus Holthuis en Engelmoer, dat heel veel Bolswarder ondernemers die donderdagavond 16 november naar de Wijnberg komen om mee te praten en mee te denken.
Aan het eind van de avond wordt de bijeenkomst afgesloten met een hapje en een drankje.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op