Nieuws /

Bolsward – Op 26 en 27 januari 2018 opent het Culturele Hoofdstadjaar. Het wordt een
fantastisch jaar met een uniek evenementenprogramma, waarin ook Bolsward veel extra bezoekers uit binnen- en buitenland kan verwachten. Om ondernemers of medewerkers in de horeca en toeristische sector goed voor te bereiden en er optimaal van mee te laten profiteren, worden samen met Leeuwarden-Fryslân 2018 en de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren een serie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Op 16 november komt de LF Roadshow naar de Wijnberg te Bolsward. Aanvang: 19.00 uur. Deze bijeenkomst is vooral bedoeld om ondernemers te stimuleren en de juiste verbindingen te leggen in het kader van de LF2018 activiteiten.

,,Ontmoet elkaar tijdens netwerkmomenten en workshops, want na 2018 is 2088 het doel”, aldus de organisatie. Aanmelden voor de bijeenkomst in Bolsward kan via www.friesland.nl/nl/ondernemers/bijeenkomst-2018.

Neem zelf de eerste stap
,,Zet uw LF2018 activiteiten in de spotlights door op social media #LF2018 aan uw berichten toe te voegen”, merken Sjirger Holthuis van De Wijnberg en Niels Engelmoer van de Vereniging Ondernemend Bolsward op.

De tien voorlichtingsbijeenkomsten, waaronder die in De Wijnberg. zijn bedoeld om ondernemer of medewerkers in de toeristische sector goed voor te bereiden op het Culturele Hoofdstadjaar. ,,Het doel is om er optimaal van mee te profiteren, daarom worden deze serie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

De avond in de Wijnberg start om 19.00 uur met een inloop, waarbij koffie en oranjekoek centraal staan. Daarna volgt een programma, waarin Martin Cnossen, directeur van Merk Fryslân, Sjirger Holthuis van de Wijnberg en Niels Engelmoer van Primera een toelichting geven op het programma en het doel van de avond. In kleine groepen wordt vervolgens nagedacht en gesproken over een ,Bolsward arrangement voor KH2018′. ,,Dit kan heel breed opgevat worden”, aldus Holthuis. ,,Er zijn allerlei mogelijkheden”.
Aan het eind van de avond wordt er dan een ,beste arrangement’ gekozen. ,,Het mooie daarvan is dat er voor promotie van dit arrangement subsidie beschikbaar is”. ,,Het zou mooi zijn, aldus Holthuis en Engelmoer, dat heel veel Bolswarder ondernemers die donderdagavond 16 november naar de Wijnberg komen om mee te praten en mee te denken.
Aan het eind van de avond wordt de bijeenkomst afgesloten met een hapje en een drankje.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op