Nieuws /

Bolsward – Met de beste en gezondste wensen, ook voor zij die het even niet makkelijk hebben, begon ad-interim voorzitter Niels Engelmoer donderdag zijn nieuwjaarsspeech in De Wijnberg. Hij had een groot aantal toehoorders, de opkomst was geweldig en toonde de betrokkenheid van de Bolswarder ondernemers.

Engelmoer vertelde hoe hij tot ad-interim was benoemd. ,,Na mijn dankwoord vorig jaar op de algemene ledenvergadering aan voorganger Fer Grijmans kwamen er een paar Bolswarders bij mij met “Dou kest wel un aardig woordsje doën, is voorzitter niks foor dy”.  

Na deze introductie ging hij door op het huidige bestuur. ,,Een leuke club ondernemers om mee te besturen, vergaderingen die goed draaien, waar de humor en respect met elkaar verweven zijn en waar serieus vergaderd wordt”. Engelmoer: “Er is echt heel veel inzet, ook van andere vrijwilligers die de VOB rijk is. Hulde daarvoor!”

Inmiddels zijn er in het afgelopen half jaar de nodige voorbereidingen getroffen om komend jaar een nieuwe periode in te gaan. Engelmoer vertelde dat er werkvelden benoemd zijn binnen het VOB (bestuur). En dat aan die werkvelden, o. a. binnenstad, bedrijventerrein, wonen & werken, toerisme, één of meerdere bestuursleden en/of VOB-leden gekoppeld zijn. Doel is om binnen deze werkvelden diepgang te vinden en zo per werkveld een visie te ontwikkelen. “Dán kun je plannen maken en zij die een plan hebben hebben een voorsprong”, aldus de duidelijke  voorzitter.  ,,Het zou eigenlijk ook iets voor Bolsward in het algemeen moeten zijn, dergelijke plannen, waardoor je voor de troepen (gemeente) uit loopt en niet er achteraan. Uiteindelijk willen we als ondernemersvereniging middenin en pal voor de Bolswarder samenleving staan, er zijn immers veel raakvlakken en belangen.”

Een cruciaal werkveld is communicatie, zeker als je een visie cq plannen wilt uitdragen. Voor dit werkveld zoekt het bestuur naar leden (of aspirant-leden) die communicatie in hun dna hebben, al dan niet beroepsmatig.  “Al kunnen we intern ook nog wel wat communicatie gebruiken hoor, daar is behoefte aan”, gaf Engelmoer aan dat het werkveld communicatie een belangrijk onderdeel van de VOB moet worden.

Tot slot deed Engelmoer de oproep aan de Bolswarder ondernemers en bedrijven om te kijken wie er naast je onderneemt en of die al is van de VOB. ,,Een grotere club betekent meer specialismen waar we een beroep op kunnen doen en daarmee slagvaardiger kunnen handelen en meer daadkracht kunnen tonen. Ook belangrijk is om meer inkomsten te kunnen genereren, waardoor we meer kunnen doen, ook in de zin van samenwerking en onderlinge activiteiten.” Daarmee gaf Engelmoer gelijk aan wat een VOB-lid er voor terug kan krijgen.

“Met meer structuur, voor de troepen uit lopen, een plan hebben, dit communiceren en dat gedragen door meer leden kan ondernemend Bolsward met vertrouwen het komende decennium in”, zo besloot Engelmoer zijn speech.

Hierna werd er genoten van een buffet met snert en broodjes worst, keurig verzorgd door de Wijnberg. Er werd nog gezellig met elkaar gesproken waar rangen en standen er niet toe deden. Het mixte allemaal lekker en dat maakte de avond compleet.

Lid worden of aanmelden communicatie: info@ondernemendbolsward.nl

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op