Nieuws /

Op 26 september bezochten ongeveer 100 werkzoekenden de Meet en Greet in het Theater Sneek. Wethouder Stella van Gent opende de bijeenkomst. Ondernemers zijn dringend op zoek naar medewerkers en de gemeente Súdwest-Fryslân heeft veel werkzoekenden in de uitkering.

De gemeente zorgt voor een ontmoetingsplek om de verbinding te maken. Dit heeft geresulteerd in vele matches die we nu gaan inventariseren. Vooral de 800 banen die beschikbaar komen op de Afsluitdijk werden interessant bevonden. Maar ook de vele andere bedrijven waren blij verrast met de enthousiaste opkomst van werkzoekenden. UWV, gemeenten De Fryske marren, Harlingen en Leeuwarden sloten ook aan bij onze Meet & Greet. Er zijn banen genoeg, dat bleek wel tijdens deze bijeenkomst. We richten ons op de kans beroepen. Dat wil zeggen sectoren waar in de toekomst mensen nodig zijn.
Deze bijeenkomst werd door het Startpunt Ondernemers van de gemeente georganiseerd.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op