Nieuws /

Bolsward – Vanuit alle elf Friese steden waren vrijwilligers vrijdagavond naar de grote feesttent op Plein 1455 gekomen. Op uitnodiging van het bestuur van de Fietsefstedentocht. Omdat de elfstedentocht staat en valt met vrijwilligers wordt er eenmaal per 5 jaar een groot feest voor de honderden vrijwilligers georganiseerd.

Zo’n vijfhonderd vrijwilligers hadden zich opgegeven en om het hen helemaal gemakkelijk te maken werden ze gehaald en aan het eind van de avond weer naar huis gebracht. Om de vrijwilligers alvast in de stemming te brengen had voorzitter Stephan Rekker een videoboodschap ingesproken, welke in de ITS bussen werd vertoond.

Bij de ingang van de feestelijke versierde en ingerichte tent werden de honderden gasten door het bestuur ontvangen, stond koffie met gebak klaar, en zorgde Cajun Bueno meteen al voor een feestelijke sfeer.
Het symbolische startschot was voor Vincent Haagsma, die op Pinkstermaandag ook altijd te start regelt. Hij sprak van de ,,groep vrijwilligers als de belangrijkste groep 1 van de tocht.” ,,Wij kunnen echt niet zonder U”, benadrukte Haagsma.
Tot soortgelijke woorden kwam ook Stephan Rekker. ,,Het is jullie feest, vanavond staat de vrijwilliger centraal”.

De stemming kwam er meteen al in toen de openingsact werd verzorgd door trialspecialist Rick Koekoek. Hij is niet alleen Nederlands biketrial-kampioen, hij staat momenteel tweede in de bike trial UCI World Ranking. Met spectaculaire sprongen van laag naar hoog en andersom en een enorme beheersing van de trialfiets wist hij het publiek te boeien.
Daarna was het tijd voor muziek van Vangrail en kabaret van het duo Klún en Knoffelhakke, bestaande uit Broer Douma en Hendrik van der Heide, beide uit Hantum. Als ,special guest’ trad later in de avond ook nog Syb van der Ploeg op.

Tussendoor was er voor de vele gasten van het elfstedenbestuur volop gelegenheid om bij te praten, te genieten van een drankje en een hapje. Prompt om twaalf uur stonden de ITS-bussen weer klaar om de vrijwilligers terug te brengen naar hun woonplaats.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op