Nieuws /

Bolsward – Vanuit alle elf Friese steden waren vrijwilligers vrijdagavond naar de grote feesttent op Plein 1455 gekomen. Op uitnodiging van het bestuur van de Fietsefstedentocht. Omdat de elfstedentocht staat en valt met vrijwilligers wordt er eenmaal per 5 jaar een groot feest voor de honderden vrijwilligers georganiseerd.

Zo’n vijfhonderd vrijwilligers hadden zich opgegeven en om het hen helemaal gemakkelijk te maken werden ze gehaald en aan het eind van de avond weer naar huis gebracht. Om de vrijwilligers alvast in de stemming te brengen had voorzitter Stephan Rekker een videoboodschap ingesproken, welke in de ITS bussen werd vertoond.

Bij de ingang van de feestelijke versierde en ingerichte tent werden de honderden gasten door het bestuur ontvangen, stond koffie met gebak klaar, en zorgde Cajun Bueno meteen al voor een feestelijke sfeer.
Het symbolische startschot was voor Vincent Haagsma, die op Pinkstermaandag ook altijd te start regelt. Hij sprak van de ,,groep vrijwilligers als de belangrijkste groep 1 van de tocht.” ,,Wij kunnen echt niet zonder U”, benadrukte Haagsma.
Tot soortgelijke woorden kwam ook Stephan Rekker. ,,Het is jullie feest, vanavond staat de vrijwilliger centraal”.

De stemming kwam er meteen al in toen de openingsact werd verzorgd door trialspecialist Rick Koekoek. Hij is niet alleen Nederlands biketrial-kampioen, hij staat momenteel tweede in de bike trial UCI World Ranking. Met spectaculaire sprongen van laag naar hoog en andersom en een enorme beheersing van de trialfiets wist hij het publiek te boeien.
Daarna was het tijd voor muziek van Vangrail en kabaret van het duo Klún en Knoffelhakke, bestaande uit Broer Douma en Hendrik van der Heide, beide uit Hantum. Als ,special guest’ trad later in de avond ook nog Syb van der Ploeg op.

Tussendoor was er voor de vele gasten van het elfstedenbestuur volop gelegenheid om bij te praten, te genieten van een drankje en een hapje. Prompt om twaalf uur stonden de ITS-bussen weer klaar om de vrijwilligers terug te brengen naar hun woonplaats.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op