Nieuws /

Loco-burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Súdwest-Fryslân reikte zaterdag 17 november 2018, tijdens een informele bijeenkomst in de Groene Weide na afloop van de Sinterklaasintocht in Bolsward, een Koninklijke onderscheiding uit aan Harry Adema uit Bolsward. ,Zwarte Piet’ Harry Adema werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Offinga vertelde vooraf dat Adema al vanaf 1977 actief is tijdens de Sinterklaasintocht in Bolsward. Sinds 1989 is hij ‘hoofdpiet’ in Bolsward en een drijvende kracht achter de Sinterklaasintocht in Bolsward. Daarnaast is hij al vele jaren ‘Zwarte Piet’ bij een aantal basisscholen in Bolsward en bovendien vanaf 2010 vrijwilliger bij Stichting Fietselfstedentocht. Daarnaast was hij in 2015 en 2016 in Bolsward vrijwilliger bij de Enecotour en in 2018 bij de Binck Bank Tour. Vanaf 2014 is hij tijdens de kerstperiode de kerstman in Bolsward.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats in aanwezigheid van vele familieleden, bestuurders en natuurlijk Sinterklaas en tientallen zwarte pieten.

 

 

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op