Nieuws /

Enkele tientallen VOB leden namen donderdag 6 september een kijkje in de wasserij van Floron Rentex aan de Koopman Heeresweg. Na een welkom door Titus Mulder en informatie over het bedrijf, werden de VOB leden in twee groepen verdeeld voor een rondgang door de wasserij. Zowel de afdeling waar de persoonsgebonden was wordt verwerkt, alsmede de wasafdeling voor de ziekenhuizen enz. werd met belangstelling bekeken.
Nieuwsgierig als men was werd belangstellend geïnformeerd naar de ,gevonden voorwerpen tussen het wasgoed’. Volgens rondleider Willem Nieuwenhuis kun je het niet zo gek bedenken of er wordt wel iets gevonden in de aangeleverde was. ,,In 99 procent van de gevallen lukt het ons om bijvoorbeeld trouwringen terug te bezorgen bij de eigenaar”.

Na een dankwoord van VOB bestuurslid Klaas de Vries en een attentie voor de rondleiders van Floron Rentex werd de avond afgesloten met een smakelijke afsluiting bij het Weeshuys.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op