Nieuws /

In januari 2021 starten de eerste voorbereidende werkzaamheden voor het vervangen van de Zwaantjespost brug, de kabels en leidingen in de Marktstraat en de herinrichting van de binnenstad.

Wat gaat er gebeuren?

Zoals bekend is de Zwaanjespost brug in slechte staat en is daarom aan vervanging toe. De kabels en leidingen in de Marktstraat zijn ook aan vervanging toe. Door de werkzaamheden te combineren wordt de overlast beperkt tot een éénmalige actie en deze vervanging in combinatie uitgevoerd. Gedetailleerde informatie over de kabels en leidingen ontvangen betrokkenen in het centrum middels een brief van de nutsbedrijven zelf. Hierin informeren zij u welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden.

Om overlast voor de binnenstad zoveel mogelijk te beperken start de gemeente met de herinrichting van de Marktstraat, Marktplein en Jongemastraat. Hoe het ontwerp er uit komt te zien is in te zien op de website van de gemeente.

Wanneer?

Het vervangen van de kabels en leidingen aan het KPN Netwerk start in week 1 en duurt 2 weken. In week 5 beginnen de werkzaamheden van de kabels en leidingen van Liander en Vitens.

Deze werkzaamheden duren 8 weken. Dit betreft het gedeelte van de Marktstraat tussen de brug Zwaantjespost en de brug bij het oude stadhuis en gedeeltelijk aan het Marktplein. Hiervoor worden leidingsleuven gegraven aan de kant van de winkels in de trottoirs. De vervanging van de brug gaat tot eind april duren.

In overleg met de aannemer van de herinrichting komt er nog een definitieve planning van deze werkzaamheden. Dit is mede afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden van de brug en kabels en leidingen. Hierover wordt u nog geïnformeerd.

Vertraging werkzaamheden toren de Tiid

De herstelwerkzaamheden van de toren kosten meer tijd. Dat heeft tot gevolg dat de toren medio juni terug geplaatst wordt, terwijl dat eerder was voorzien in maart.

Dat betekent verder dat het totale project pas in de laatste week voor de bouwvakantie (medio juli) afgerond kan worden.

De vertraging raakt ook de herinrichting van de binnenstad. De gemeente SWF heeft besloten de herinrichting niet uit te stellen, vanwege de belangen van de ondernemers in de stad. Dat betekent dat het terugplaatsen van de toren en het opruimen van de bouwplaats over de nieuwe bestrating plaats zal vinden. Uiteraard zullen we de nieuwe bestrating tijdens die werkzaamheden beschermen om beschadiging te voorkomen.

Omleidingen

Vanaf eind januari tot eind mei 2021 zal er een stremming zijn voor het doorgaande verkeer door het centrum van Bolsward, tussen Marktplein en Broereplein. De omleidingsroute wordt op gele borden aangegeven. Verder worden er aankondigingsborden geplaatst. De werkzaamheden zijn weersgevoelig daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op