Nieuws /

In januari 2021 starten de eerste voorbereidende werkzaamheden voor het vervangen van de Zwaantjespost brug, de kabels en leidingen in de Marktstraat en de herinrichting van de binnenstad.

Wat gaat er gebeuren?

Zoals bekend is de Zwaanjespost brug in slechte staat en is daarom aan vervanging toe. De kabels en leidingen in de Marktstraat zijn ook aan vervanging toe. Door de werkzaamheden te combineren wordt de overlast beperkt tot een éénmalige actie en deze vervanging in combinatie uitgevoerd. Gedetailleerde informatie over de kabels en leidingen ontvangen betrokkenen in het centrum middels een brief van de nutsbedrijven zelf. Hierin informeren zij u welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden.

Om overlast voor de binnenstad zoveel mogelijk te beperken start de gemeente met de herinrichting van de Marktstraat, Marktplein en Jongemastraat. Hoe het ontwerp er uit komt te zien is in te zien op de website van de gemeente.

Wanneer?

Het vervangen van de kabels en leidingen aan het KPN Netwerk start in week 1 en duurt 2 weken. In week 5 beginnen de werkzaamheden van de kabels en leidingen van Liander en Vitens.

Deze werkzaamheden duren 8 weken. Dit betreft het gedeelte van de Marktstraat tussen de brug Zwaantjespost en de brug bij het oude stadhuis en gedeeltelijk aan het Marktplein. Hiervoor worden leidingsleuven gegraven aan de kant van de winkels in de trottoirs. De vervanging van de brug gaat tot eind april duren.

In overleg met de aannemer van de herinrichting komt er nog een definitieve planning van deze werkzaamheden. Dit is mede afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden van de brug en kabels en leidingen. Hierover wordt u nog geïnformeerd.

Vertraging werkzaamheden toren de Tiid

De herstelwerkzaamheden van de toren kosten meer tijd. Dat heeft tot gevolg dat de toren medio juni terug geplaatst wordt, terwijl dat eerder was voorzien in maart.

Dat betekent verder dat het totale project pas in de laatste week voor de bouwvakantie (medio juli) afgerond kan worden.

De vertraging raakt ook de herinrichting van de binnenstad. De gemeente SWF heeft besloten de herinrichting niet uit te stellen, vanwege de belangen van de ondernemers in de stad. Dat betekent dat het terugplaatsen van de toren en het opruimen van de bouwplaats over de nieuwe bestrating plaats zal vinden. Uiteraard zullen we de nieuwe bestrating tijdens die werkzaamheden beschermen om beschadiging te voorkomen.

Omleidingen

Vanaf eind januari tot eind mei 2021 zal er een stremming zijn voor het doorgaande verkeer door het centrum van Bolsward, tussen Marktplein en Broereplein. De omleidingsroute wordt op gele borden aangegeven. Verder worden er aankondigingsborden geplaatst. De werkzaamheden zijn weersgevoelig daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op