Nieuws /

Bent u mkb’er en op zoek naar zakenpartners in een nieuwe buitenlandse markt? Dan kunt u nu subsidie aanvragen voor deelname aan een uitgaande handelsmissie en deelname aan een Internationale beurs. De subsidieregeling International Business Fryslan (IBF) – Handelsmissies en Beurzen heeft als doel om Friese bedrijven te stimuleren in hun exportactiviteiten.

Subsidiabele activiteiten
* Deelname aan een beurs in Nederland of in het buitenland op het gebied van export.
* Deelname aan een georganiseerde, meerdaagse reis naar een buitenlandse markt waar meerdere Nederlandse ondernemingen aan meedoen.

Subsidiabele kosten voor een internationale beurs
* de kosten van inschrijving voor deelname aan de internationale beurs
* de kosten voor het huren van een stand of standplaats
* de kosten voor het laten bouwen van een stand door derden
* de kosten voor het huren van materialen voor het inrichten van een stand
* de kosten van transport voor het vervoer van beursmaterialen
* de kosten van opslag van beursmaterialen ter plekke.

Subsidiabele kosten voor een handelsmissie
* reis- en verblijfskosten
* de kosten voor deelname aan evenementen tijdens de handelsmissie die hiermee verband houden of onderdeel uitmaken van het programma van de handelsmissie
* de kosten voor het inhuren van tolken
* de kosten van begeleiding door een of meer handelsagenten tijdens de handelsmissie.

Hoogte van de subsidie
Mkb’ers kunnen tot 50 procent van de bijdrage vergoed krijgen tot een bedrag van maximaal € 4000.

Aanvragen indienen
Aanvraagformulieren vindt u op www.fryslan.frl/IBFhandelsmissiesbeurzen. Aanvragen kunt u indienen bij de provincie Fryslân (Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ Leeuwarden). De regeling is open van 7 maart 2016 tot en met 31 december 2017. Zodra het subsidieplafond van € 200.000 bereikt is, wordt de regeling gesloten.
U kunt meerdere aanvragen indienen op voorwaarde dat het per aanvraag om een afzonderlijke activiteit gaat.

Voorwaarden en meer informatle
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan deze subsidieregeling. Wij adviseren u eerst de regeling goed door te nemen voordat u een aanvraag indient. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen, wanneer achteraf blijkt dat uw aanvraag niet voor subsidie in aanmerking komt en door ons wordt geweigerd. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op de website: www.fryslan.frl/IBFhandelsmissiesbeurzen.

Heeft u vragen?
Stuur dan een e-mail naar: internationalbusiness@fryslan.frl

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op