Nieuws /

Súdwest-Fryslân wil graag helpen bij de opbouw of verdere uitbouw van jonge bedrijven. Vandaar het initiatief voor het gemeentelijk Startpunt Ondernemers, dat op de avond van woensdag 13 september een themabijeenkomst houdt: ‘Hoe presenteer ik mezelf als ondernemer?’

Op prikkelende en humoristische wijze wordt de starter verleid tot het zetten van de volgende stappen in het ondernemerschap. De workshop, die gratis toegankelijk is, wordt verzorgd door Neeltje van den Brand en Dorothea Piek, die zich presenteren als ‘Dames van Verbaal’.

“Nieuwe bedrijven zijn belangrijk om de lokale economie vitaal te houden”, zegt wethouder Maarten Offinga van economische zaken. Daarom investeert de gemeente Súdwest-Fryslân in een sterk start-upklimaat. “Zodat meer mensen de stap naar een eigen bedrijf durven te maken.”

Daarnaast is het goed om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, zegt hij. “Gemeente en startende ondernemers, maar vooral ook starters onderling. Om te leren van elkaars ervaringen.” In Súdwest-Fryslân zijn mooie voorbeelden van start-ups die geleid hebben tot prachtige bedrijven. Offinga noemt Ventura Systems in Bolsward, Leviuz in Makkum, Wajer Yachts in Heeg, Hamilton Bright en Snakeware, beide in Sneek.

Het Startpunt Ondernemers zit in MiXL aan het Martiniplein 11 in Sneek. Het is iedere maandag geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.sudwestfryslan.nl/startpuntondernemers.

Ook de themabijeenkomst ‘Hoe presenteer ik mezelf als ondernemer?’ op 13 september is bij MiXL. Aanvang 19.30 uur. Vooraf aanmelden, via www.sudwestfryslan.nl/startpuntondernemers.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op