Nieuws /

Bolsward – Het Marktplein in Bolsward vormt zaterdag 17 augustus het decor voor het Fryske Cocktail Kampioenschap. Vanaf 16:00 uur zullen acht deelnemers hun kwaliteiten tonen en gaan de lekkerste cocktail maken. Elke cocktail wordt op basis van Sonnema Berenburg gemaakt.

De jury bestaat onder andere uit Rudy van der Brink -professioneel cocktailshaker- en Milan Smit, horeca vertegenwoordiger van Sonnema Berenburg en zeer ervaren binnen de cocktailscene. De deskundige jury zal de cocktails beoordelen op smaak, creativiteit en uitstraling van de cocktail.

De deelnemers strijden om de hoofdprijs voor twee personen naar de cocktailstad Berlijn. Het publiek kan ook stemmen! De favoriete cocktail van het publiek zal het gehele zomerseizoen geschonken worden op het terras van Hotel de Wijnberg.

Op 17 augustus kunnen de gemaakte cocktails natuurlijk geproefd en besteld worden op de terrassen van De Wijnberg en het Veerhuys. Iedereen is welkom te kijken en te proeven!

De prijsuitreiking is om 21:30 uur, waarna het cocktailfestijn wordt afgesloten door een DJ met zomerse muziek.

De organisatie is in handen van hotel De Wijnberg, het Veerhuys en Sonnema Berenburg. Belangstellenden die mee willen doen aan het Fryske Cocktail Kampioenschap cocktail maken kunnen zich nog aanmelden via: info@sonnema.nl .

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op