Nieuws /

De aanbesteding rond de Herinrichting Breedeplaats in Franeker is afgerond. Aannemersbedrijf A. Faber uit Bolsward is de aannemer voor dit mooie project Herinrichting van de Breedeplaats.

Het College van B&W van Franekeradeel heeft eind oktober het definitieve ontwerp voor de herinrichting Breedeplaats vastgesteld. De gemeente kon vanaf toen verder met de uitwerking van dit plan. Wethouder Caroline de Pee is blij met het uitgewerkte plan. “De Breedeplaats is het hart van de stad maar mist nog beleving op het moment dat er geen evenementen zijn. Met dit plan krijgt het centrum van Franeker een enorme kwaliteitsimpuls”.

Nog eerder op 20 april 2017 had de gemeenteraad middelen beschikbaar gesteld voor projecten uit de ‘investeringsvisie voor de binnenstad van Franeker’. Deze visie kent drie speerpunten, Franeker Vastgoed, Franeker Verwent en Franeker Verleidt. De herinrichting van de Breedeplaats maakt onderdeel uit van het speerpunt Franeker Verwent. Met dit project wordt beoogd om de belevingsfunctie van het plein te vergroten en tegelijkertijd de verbinding tussen de Dijkstraat en de Voorstraat te verbeteren.
Bron en tekst Gemeente Franekeradeel.nl

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op