Nieuws /

Bolsward – ,,Noord-Nederland is het walhalla van de roestvrijstaal industrie”, vertelt Klaas de Vries van SRA Bolsward. Daarmee heeft hij niets teveel gezegd, want het 18 jaar oude bedrijf heeft de wind flink in de zeilen. Om aan de groeiende vraag naar tank- en apparatenbouw te voldoen, werd vorige week gestart met de bouw van een forse uitbreiding van het huidige bedrijfspand aan De Marne 27A.

In het jaar 2000 besloten Klaas de Vries en Jan Hoekstra de sprong in het diepe te wagen door voor zichzelf te beginnen. In het bedrijfsverzamelgebouw op de Marne vond de start van SRA plaats. ,,We begonnen met 1 unit, maar binnen enkele jaren hadden we al drie units in gebruik. In 2004 werd dan ook het huidige bedrijfspand van circa 900 vierkante meter in gebruik genomen.
Door de gestaag groeiende orderportefeuille werd uitbreiding echter noodzakelijk. ,,We bouwen er 650 vierkante meter bij, maar belangrijker is dat dit deel een hoogte krijgt van 14.5 meter. Nodig om aan de vraag van grotere tanks en silo’s te voldoen.”

Als alles volgens planning verloopt hopen De Vries en Hoekstra eind april de uitbreiding in gebruik te kunnen nemen. Daarna treedt een volgende fase van verbouw aan. Op het bestaande kantoorgedeelte van SRA wordt een verdieping bijgebouwd, waar in de loop van dit jaar de kantoren hun plek krijgen.

Al met al investeert SRA dit jaar zo’n 650.000 euro in nieuw- en verbouw en groeit het aantal medewerkers met 4 fte’s tot een totaal van 18. De uitbreiding en verbouw vindt plaats onder toezicht van architektenbureau Penta uit Harlingen en wordt uitgevoerd door de firma Bakker uit Workum. Verder werken ook Agricola Bouw en Installatiebedrijf Van der Weerd aan de uitbreiding mee.

———————–

Op de foto: Het voltallige personeel van SRA Bolsward op de locatie waar de uitbreiding gerealiseerd wordt.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op