Nieuws /

De bovenzaal van hotel De Wijnberg was donderdag het decor voor de Roadshow LF2018. Voor een groot aantal ondernemers uit Bolsward en de wijde omgeving werd uitvoerig uit de doeken gedaan hoe de regio Bolsward optimaal kan profiteren van de te verwachten 4 miljoen extra bezoekers, die in 2018 naar Friesland komen. Maar daarvoor moeten de ondernemers, vooral op recreatief en toeristisch gebied en de horeca wel het nodige doen, zo bleek. Naast het informeren van personeel, op de balie ruimschoots aandacht besteden aan KH2018, een folder- en evenementenpresentatie, ook inhaken op de website, de speciale app gebruiken enz. enz.
Volgens Jelle Burggraaff van KH2018 is de ,Culturele Hoofdstad de Olympische Spelen op Cultuurgebied’. Burggraaf somde op dat er in 2018 60 hoofdprojecten zijn, 200 evenementen en maar liefst honderden projecten in het kader ,mienskip’. Men hoeft niet bang te zijn dat alles zich in Leeuwarden concentreert, zo bleek, want 40 procent van de evenementen vindt plaats in de Friese hoofdstad, en maar liefst 60 procent in de rest van de provincie.
De Bolswarder ondernemer Niels Engelmoer, Primera, wees op de het bestaan van het Toeristisch Informatie Punt in zijn onderneming en riep de aanwezigen op zoveel mogelijk informatie met het TIP te delen.
Na de pauze verdeelden de aanwezigen zich in groepen en werd in workshops nagedacht en gewerkt aan een ,Beste Culturele Hoofdstad arrangement’. A

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op