Nieuws /

Bolsward – Commissaris van de koning Arno Brok schiet maandagmorgen om 5 uur de eerste groep deelnemers aan de fietselfstedentocht weg. Dat maakte voorzitter Stephan Rekker zondagavond bekend tijdens de laatste briefing aan de rayonhoofden over de tocht op maandag 5 juni.

De verschillende routecoördinatoren konden niets ander melden dan dat de route er prima bij ligt. Ook in en bij Harlingen en in Tzummarum, in beide plaatsen wordt aan de weg gewerkt, is de route zonder problemen.
Tijdens deze bijeenkomst nam het bestuur van de fietselfstedentocht afscheid van een drietal bestuursleden: Douwe Boonstra, Lynata Dijkstra en Monique Fennis. Met toepasselijke woorden, een aandenken en bloemen werd afscheid van deze drie bestuursleden genomen. Ook vrijwilliger Henk Cazimier, die na 25 jaar afscheid nam als chauffeur van de cadi-wagen, werd met bloemen afscheid genomen.

Rekker vertelde verder dat van de rayonhoofden Hebel de Roos, 30 jaar actief, en Koos van der Ende, 40 jaar actief, tijdens de rayonhoofdenvergadering in november afscheid wordt genomen.
Durk Reitsma uit Stiens, die 60 keer de elfstedentocht heeft gefietst, bood het bestuur een boekwerkje aan, waarin alle routes van de tocht van 1912 tot en met 2017 beschreven staan.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op