Nieuws /

Na een zorgvuldige procedure heeft zijne Majesteit de Koning besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan Brandsma Koffie. Het predicaat werd vrijdag officieel uitgereikt door burgemeester Jannewietske de Vries en commissaris van de Koning Arno Brok.

De smaak te pakken

Brandsma Koffie is in 1893 gestart als kruidenier in het centrum van Bolsward en uitgegroeid tot een landelijke koffie- en theespecialist, waarbij koffieconcepten, koffiebeleving, persoonlijke service, innovatie en duurzaamheid centraal staan. Onder de enthousiaste leiding van de vierde generatie levert het Bolswarder bedrijf koffie, thee, apparatuur en service voor de horeca en het bedrijfsleven. Daarbij worden drie verschillende koffiemerken in de markt gezet: Pelican Rouge (partner van Brandsma Koffie), het eigen direct trade merk: IJzersterk (speciality coffee) en het eigen Friese merk: Ús Kofje.

Met deze ervaring zet Brandsma Koffie naar de toekomst toe vooral in op duurzame en innovatieve oplossingen. Passend in deze tijd zijn de nieuwste koffiemachines geheel contactloos en hygiënisch te bedienen en te beheren via app-control. Middels het zusterbedrijf TopBrewer BV worden ingenieuze koffiesystemen geimporteerd. De TopBrewer is te bedienen via de TopBrewer app, waarbij je je koffie gepersonaliseerd samenstelt. Bedrijven zoals: Netflix, Microsoft, Nike en Rituals maken onder andere gebruik van dit koffieconcept.

Kroon op ons 128-jarig bestaan

Het Koninklijk Wapen met de tekst ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ wordt toegekend aan bedrijven die minimaal honderd jaar bestaan en een belangrijke plaats innemen in de regio. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn. Ook moet de ontstaansgeschiedenis zorgvuldig worden onderbouwd. Landelijk zijn er maar zo’n 400 Hofleveranciers, dat maakt het extra bijzonder.

Op de foto: burgemeester Jannewietske de Vries, Menno Brandsma en commissaris van de Koning Arno Brok.

(Bron en  foto: Brandsma Koffie)

Meer nieuwsberichten

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op