Nieuws /

Donderdag 7 november 2019 nam Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, de FD Gazelle Award in ontvangst. Dé prestigieuze prijs van Het Financieele Dagblad voor de snelst groeiende – financieel gezonde – bedrijven.

Voor 50% draait het om omzetgroei en met ingang van 2019 wegen ook de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid voor elk 25% mee. “We zijn erg trots dat we opnieuw tot de FD Gazellen behoren”, aldus Biense Dijkstra.

In 2016 won Dijkstra Draisma ook de FD Gazellen Award. Sindsdien is de groei niet gestopt, maar zelfs harder gegaan. De omzet steeg van 106 miljoen in 2016 naar maar liefst 172 miljoen in 2018, de hoogste omzet van de deelnemende bedrijven in Noord Nederland. Naast deze stijging van ruim 60% stegen de bruto marge en het personeelsbestand met 20%.

Biense Dijkstra: “We houden ons dagelijks bezig met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We richten ons daarbij niet alleen op een nieuwe manier van bouwen, maar ontwikkelen een breed veld aan initiatieven om een aardgasloze toekomst te realiseren, zowel op technisch als sociaal gebied. Dit is ook onderkend door de Koning Willem I Stichting. Afgelopen jaar mochten we de Koning Willem I Prijs in ontvangst nemen als waardering voor onze durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie. Dat onze inzet ook blijvend leidt tot omzetgroei en een financieel gezond bedrijf, maakt mij extra trots op al onze medewerkers.”

Voor de zestiende keer organiseert Het Financieele Dagblad de jaarlijkse FD Gazellen: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het belangrijkste criterium om voor de FD Gazellen Awards in aanmerking te komen is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. Daarnaast gelden de bijkomende voorwaarden; de omzetgroei over de driejarige periode is ononderbroken, in het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 250.000, ten minste op 1 januari 2016 economisch actief en in het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op