Nieuws /

Donderdag 7 november 2019 nam Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, de FD Gazelle Award in ontvangst. Dé prestigieuze prijs van Het Financieele Dagblad voor de snelst groeiende – financieel gezonde – bedrijven.

Voor 50% draait het om omzetgroei en met ingang van 2019 wegen ook de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid voor elk 25% mee. “We zijn erg trots dat we opnieuw tot de FD Gazellen behoren”, aldus Biense Dijkstra.

In 2016 won Dijkstra Draisma ook de FD Gazellen Award. Sindsdien is de groei niet gestopt, maar zelfs harder gegaan. De omzet steeg van 106 miljoen in 2016 naar maar liefst 172 miljoen in 2018, de hoogste omzet van de deelnemende bedrijven in Noord Nederland. Naast deze stijging van ruim 60% stegen de bruto marge en het personeelsbestand met 20%.

Biense Dijkstra: “We houden ons dagelijks bezig met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We richten ons daarbij niet alleen op een nieuwe manier van bouwen, maar ontwikkelen een breed veld aan initiatieven om een aardgasloze toekomst te realiseren, zowel op technisch als sociaal gebied. Dit is ook onderkend door de Koning Willem I Stichting. Afgelopen jaar mochten we de Koning Willem I Prijs in ontvangst nemen als waardering voor onze durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie. Dat onze inzet ook blijvend leidt tot omzetgroei en een financieel gezond bedrijf, maakt mij extra trots op al onze medewerkers.”

Voor de zestiende keer organiseert Het Financieele Dagblad de jaarlijkse FD Gazellen: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het belangrijkste criterium om voor de FD Gazellen Awards in aanmerking te komen is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. Daarnaast gelden de bijkomende voorwaarden; de omzetgroei over de driejarige periode is ononderbroken, in het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 250.000, ten minste op 1 januari 2016 economisch actief en in het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend.

Meer nieuwsberichten

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op