Nieuws /

Bolsward – Biense Dijkstra, alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma en Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland hebben deze week het Bouw en Hout Convenant ondertekend. Deelnemers van het Bouw en Hout Convenant van FSC Nederland stellen zichzelf als doel uitsluitend duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten. Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) onderneemt niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen en volgend jaar. 100% duurzaam hout is voor BGDD een belangrijke stap binnen haar duurzaamheidsbeleid.

Alle convenant-partners, inmiddels 26 bedrijven, nemen concrete stappen om aan dit doel te voldoen en spreken elkaar aan op hun ambitie. “Hierbij gaan de deelnemers bewust een stap verder dan de Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan. De bedrijven communiceren hierover, samen met FSC Nederland, naar de markt en de overheid. En zo moet het zijn, willen we onze bossen wereldwijd nu én in de toekomst behouden. Op dit moment is 196 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd. Dat is 45 keer de oppervlakte van Nederland.” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland.

Bouwgroep Dijkstra Draisma is al FSC®-gecertificeerd en sinds 2016 ook PEFC®-gecertificeerd. “Hiermee maken wij de ‘Chain of Custody’ rond” zegt alg. directeur Biense Dijkstra. “Het hout dat wij gebruiken kunnen we volledig herleiden. In 2016 was dat 70%. Door de afkomst te controleren weten we dat het hout uit bossen komt die duurzaam beheerd en geëxploiteerd worden. Dat is onder andere ook een goed salaris voor bosarbeiders, inspraak van lokale bevolking en een selectieve houtkap. Bij deze houtkap worden er gemiddeld 1-3 bomen per hectare geoogst. Hierna wordt dit deel van het bos 25/30 jaar met rust gelaten. Dit is waar wij dagelijks aan werken: een mooie en bewoonbare – circulaire wereld. 100% duurzaam is mogelijk.”

Tegelijkertijd met de ondertekening van Bouwgroep Dijkstra Draisma is ook DD Productie – de volautomatische gerobotiseerde fabriek die isolatiegevels voor de nieuwbouw- en renovatieprojecten van DD Wonen fabriceert – gecertificeerd. Alle gevels die uit de fabriek rollen zijn dus van volledig gecertificeerd hout. Evenals de ingebouwde vogelhuisjes.

 

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op