Nieuws /

De gemeente Súdwest-Fryslân verbouwt verschillende gebouwen in de Marktstraat in Sneek. Dit gebeurt in fases. Zo kan de dienstverlening aan inwoners gewoon doorgaan en kunnen de ambtenaren hun werk blijven doen. De verwachting is dat aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma de werkzaamheden in 2019 oplevert.

Om welke gebouwen gaat het?
Het gaat om Marktstraat 1, 8 en 9 tot en met 15. De verbouwing van Marktstraat 1 is bijna klaar. Op deze plek, ‘It Bestjoershûs’, zijn vanaf 2018 de vergaderingen van de gemeenteraad. Het gebouw is een rijksmonument, dat al enkele jaren leeg stond. Als ‘It Bestjoershûs’ krijgt het zijn eerdere functie terug. Tot 1984 werd het gebruikt als gemeentehuis van Wymbritseradeel en vergaderde de gemeenteraad er.

Tweede fase
Binnenkort start de tweede fase van de ver- en nieuwbouw van de panden Marktstraat 8 en 9 tot en met 15. Het betreft een Design and Build-opdracht; de bouwer is zowel verantwoordelijk voor het ontwerp als de bouw. Op basis van een lijst met wensen van de gemeente heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma een voorstel ingediend dat als beste is beoordeeld is door Súdwest Fryslân. Vanmiddag tekenden burgemeester Hayo Apotheker namens de gemeente en Biense Dijkstra namens Bouwgroep Dijkstra Draisma de overeenkomst voor de opdracht.

Komend voorjaar begint de (ver)bouw. Nu worden de voorbereidingen getroffen. Binnenkort is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Daar wordt uitleg gegeven over de plannen en de gevolgen voor de omgeving, zowel tijdens de bouw als in de fase daarna.

Ontmoetingscentrum
In Marktstraat 8 komt het zogeheten ‘ontmoetingscentrum’, met de naam ‘Pand 8’. In dit gebouw ontmoeten de medewerkers van de gemeente en de inwoners elkaar. Niet alleen voor paspoorten en rijbewijzen, maar eigenlijk voor alle zaken die inwoners van de gemeente nodig hebben.
“En eigenlijk nog meer”, zegt wethouder Durk Stoker. “Want met Pand 8 willen we midden in onze samenleving staan. In Pand 8 staat onze gastvrijheid centraal.”

Marktstraat 9 tot en met 15
In de gebouwen Marktstraat 9 tot en met 15, met de achterliggende panden, komen moderne kantoren. Daar komt ook een deel nieuwbouw dat de bestaande gebouwen met elkaar verbindt. De stadhuistuin wordt opnieuw ingericht en krijgt meer het karakter van een besloten stadstuin.

Voordat de werkzaamheden aan Marktstraat 9 tot en met 15 starten wordt het ontmoetingscentrum gerealiseerd. Het ontmoetingscentrum zal eind 2018 gereed zijn; de moderne kantoren aan Marktstraat 9 tot en met 15 worden in het derde kwartaal van 2019 in gebruik genomen.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op