Nieuws /

Bolsward – Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging Ondernemend Bolsward werd donderdagavond de tweejaarlijkse Ondernemersprijs uitgereikt aan Hochwald Foods Nederland bv. Fabrieksdirecteur Koos Elzinga kreeg uit handen van Erik Kooistra van Jumbo Kooistra, winnaar in 2015, de fraaie bronzen sculptuur, de oorkonde en het juryrapport uitgereikt.

De Duitse zuivelcoöperatie Hochwald heeft de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s in de fabriek in Bolsward geinvesteerd, door onder andere de opslaglocatie en de blikfabriek te vergroten. Om dit te realiseren werd in 2017 het aangrenzende, 1,5 hectare grote bedrijventerrein van transportbedrijf Wiersma (onderdeel Fritom) overgenomen. Bovendien wordt in de loop van dit jaar een complete nieuwe productieijn in het Bolswarder bedrijf in gebruik genomen.

Volgens de jury alle reden om de Ondernemersprijs 2017 toe te kennen aan Hochwald Foods Nederland bv.

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op