Nieuws /

Bolsward ,,EP Mensonides aan de Dijkstraat 19 biedt vanaf december een nieuwe dimensie en beleving van elektronica aan”, vertelt de 43-jarige in Bolsward geboren en getogen Manno Haagsma. Onder de vlag van EP Mensonides, met op dit moment al winkels in Harlingen en Sneek, gaat Haagsma vanaf december verder met de winkel EP Mensonides in Bolsward aan de Dijkstraat 19.

,,Het contact met Menno Mensonides was er al een tijdje en uiteindelijk is in goed overleg besloten om de huidige winkel om te bouwen tot een EP winkel. Een bewuste keus geweest voor ,mijn’ en ,ons’ Bolsward’, aldus Haagsma.

In de komende weken wordt de winkel omgebouwd tot een EP Mensonides. In die periode wordt het hele pand gestript, vergroot en krijgt het een achteringang met parkeergelegenheid en de uitstraling van een EP Mensonides winkel. ,,Dit wordt de mooiste elektronica winkel van Friesland”. Haagsma somt op: ,,De klant ervaart rust, ruimte en krijgt gelegenheid om te ademen. De looppaden zijn extra breed, rolstoelvriendelijk dus. Het wordt een mooie winkel niet alleen voor mij, maar ook voor heel Bolsward”.
,,Het wordt veel meer dan alleen maar elektronica kijken, het wordt beleven en ervaren. Een koffiehoek en een kookeiland moeten daaraan bijdragen. Nu al zijn er toezeggingen van onder andere koks, die in het kookeiland demonstraties voor bezoekers willen verzorgen. Verder denk ik aan belevingsweekeinden, waarbij er volop demonstraties in de winkel zijn.”

Onder het motto ,Less is More’ maakt de bezoeker naast de vertrouwde merken kennis met nieuwe merken, zoals de geluidsapparatuur van Bose, Sonos en JBL. Of met de keukenserie Solis en wat te denken van het Scandinavische merk Asko bij het witgoed. Ook de multimedia en domotica is bij EP goed vertegenwoordigd.

Het blijft bij echter niet alleen bij de winkel, want ook een inbouwspecialist, witgoedreparatie-afdeling, installatieservice en een eigen bezorgdienst maken onderdeel uit van EP Mensonides.

Op donderdag 13 december opent EP Mensonides met spectaculaire aanbiedingen. ,,Het wordt vier dagen feest in december”, glundert Haagsma, die bijna niet kan wachten tot EP Mensonides ook in Bolsward zijn deuren opent.

Meer nieuwsberichten

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Toekomstgerichte wijk Bolsward-Oost wordt voor alle doelgroepen

Betaalbare woningen voor alle doelgroepen, met aandacht voor duurzaamheid én in een groene omgeving. In Bolsward-Oost komt dat allemaal bij elkaar. In het plan voor de nieuwe woonwijk in Bolsward is ruimte voor 200 nieuwe toekomstbestendige woningen. Belangstellenden kunnen het ontwerp bestemmingsplan van binnenkort inzien.

Gemeente Súdwest-Fryslân wil van Bolsward Oost een wijk maken voor verschillende doelgroepen, waar duurzaamheid, een fijn leefklimaat en goed wonen voorop staan. Met de woningbouwimpuls van het Rijk kan de gemeente tegemoet komen in de vraag naar meer sociale en betaalbare woningen. In het oorspronkelijke plan was ruimte voor ongeveer 20 sociale huurwoningen. Met de subsidie van het Rijk kan de gemeente meer sociale en betaalbare woningen aan het plan toevoegen. De gemeente verwacht dat 100 sociale en betaalbare woningen haalbaar is.

Daarnaast wil de gemeente in Bolsward-Oost ook rekening houden met de noodzakelijke verduurzaming van de omgeving. Hierbij kijkt Súdwest-Fryslân naar het klimaat, duurzaamheid en hoe met water om te gaan. Dan gaat het bijvoorbeeld over het afvoeren van regenwater bij hevige buien, het tegengaan van uitdroging van de grond en manieren om drinkwater te besparen. Met Bolsward-Oost bereidt de gemeente een wijk voor de toekomst voor.”

200 woningen voor alle doelgroepen
In het totale plan is ruimte voor 200 woningen, waaronder sociale huur- en koopwoningen, betaalbare woningen en woningen voor de vrije sector. Het plangebied wordt onderverdeeld in drie deelgebieden:

- De Akkers: Het zuidelijk deelgebied wordt gevormd door de Akkers. In dit gebied komen 60 woningen, waarvan 17 appartementen.
- De Hofjes: Het centrale en grootste deelgebied wordt gevormd door De Hofjes. In dit gebied is ook ruimte gemaakt voor water en groen. Er komen ongeveer 110 woningen, onderverdeeld in 32 twee-onder-een-kapwoningen, 66 rijwoningen en 12 vrijstaande woningen.
- De Erven: De Erven vormt het noordelijke deelgebied. Hier is de overgang tussen het woongebied en de natuur goed te zien. Hier komen ongeveer 30 woningen met veel ruimte voor groen. In dit gebied kunnen ook alternatieve woningen worden gebouwd, zoals tiny houses.

Bolsward-Oost wordt een nieuwe wijk, “maar” zegt wethouder Bauke Dam, “wel met een duidelijke verwijzing naar het historische karakter van Bolsward. Ook de verbinding met het landschap is duidelijk zichtbaar in Bolsward-Oost. Het wordt een groene wijk met veel bomen en natuurlijke afscheidingen.” Het water in de wijk verwijst naar de grachten in de stad en de natuur daaromheen.

Waar en wanneer zijn de plannen te bekijken?
De gemeente verwacht eind oktober het ontwerp bestemmingsplan voor een periode van 6 weken ter inzage te lezen. Op 15 november 2023 is er van 16.00 uur tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst in De Tiid, Jongemastraat 2 in Bolsward. Iedereen kan vrij naar binnen lopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen.

Na de termijn van 6 weken werkt de gemeente toe naar een definitief bestemmingsplan. “De bedoeling is om het definitieve plan in het voorjaar van 2024 aan de gemeenteraad voor te leggen. Als zij positief besluit over het plan, dan kunnen we aan de slag met het bouwrijp maken van de grond en starten met de verkoop van de kavels”, laat wethouder Dam weten.

12 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op