Nieuws /

Bolsward ,,EP Mensonides aan de Dijkstraat 19 biedt vanaf december een nieuwe dimensie en beleving van elektronica aan”, vertelt de 43-jarige in Bolsward geboren en getogen Manno Haagsma. Onder de vlag van EP Mensonides, met op dit moment al winkels in Harlingen en Sneek, gaat Haagsma vanaf december verder met de winkel EP Mensonides in Bolsward aan de Dijkstraat 19.

,,Het contact met Menno Mensonides was er al een tijdje en uiteindelijk is in goed overleg besloten om de huidige winkel om te bouwen tot een EP winkel. Een bewuste keus geweest voor ,mijn’ en ,ons’ Bolsward’, aldus Haagsma.

In de komende weken wordt de winkel omgebouwd tot een EP Mensonides. In die periode wordt het hele pand gestript, vergroot en krijgt het een achteringang met parkeergelegenheid en de uitstraling van een EP Mensonides winkel. ,,Dit wordt de mooiste elektronica winkel van Friesland”. Haagsma somt op: ,,De klant ervaart rust, ruimte en krijgt gelegenheid om te ademen. De looppaden zijn extra breed, rolstoelvriendelijk dus. Het wordt een mooie winkel niet alleen voor mij, maar ook voor heel Bolsward”.
,,Het wordt veel meer dan alleen maar elektronica kijken, het wordt beleven en ervaren. Een koffiehoek en een kookeiland moeten daaraan bijdragen. Nu al zijn er toezeggingen van onder andere koks, die in het kookeiland demonstraties voor bezoekers willen verzorgen. Verder denk ik aan belevingsweekeinden, waarbij er volop demonstraties in de winkel zijn.”

Onder het motto ,Less is More’ maakt de bezoeker naast de vertrouwde merken kennis met nieuwe merken, zoals de geluidsapparatuur van Bose, Sonos en JBL. Of met de keukenserie Solis en wat te denken van het Scandinavische merk Asko bij het witgoed. Ook de multimedia en domotica is bij EP goed vertegenwoordigd.

Het blijft bij echter niet alleen bij de winkel, want ook een inbouwspecialist, witgoedreparatie-afdeling, installatieservice en een eigen bezorgdienst maken onderdeel uit van EP Mensonides.

Op donderdag 13 december opent EP Mensonides met spectaculaire aanbiedingen. ,,Het wordt vier dagen feest in december”, glundert Haagsma, die bijna niet kan wachten tot EP Mensonides ook in Bolsward zijn deuren opent.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op