Nieuws /

Bijeenkomst digitaal ondernemersportaal

Graag wil Súdwest-Fryslân u uitnodigen voor een bijeenkomst over een digitaal ondernemersportaal. De bijeenkomst vindt plaats op 1 februari om 20.00 uur in het stadhuis van Bolsward. Centraal bij deze bijeenkomst staat de behoefte aan een digitaal portaal en de invulling hiervan.

Waarom een digitaal ondernemersportaal?

De gemeente wil ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen. Daarnaast willen zij bijdragen aan een goede netwerk- en informatievoorziening voor ondernemers. Van diverse ondernemers kregen zij het signaal dat de gemeente vooral een verbindende rol zou moeten vervullen. Met een digitaal portaal zouden ze daaraan deels tegemoet kunnen komen. De gemeente verwacht dat zo’n portaal de verbinding tussen ondernemers, overheid en bijvoorbeeld onderwijs zal kunnen versterken. Dit zijn zij nu aan het onderzoeken.

Wat houdt een digitaal ondernemersportaal in?

Een digitaal ondernemersportaal kan een normale website zijn waarop informatie staat. Informatie die nu op verschillende plekken op het internet staat wordt dan samengebracht op het portaal.

Hierdoor zult u minder tijd kwijt zijn met zoeken naar informatie. Op het portaal kunt u bijvoorbeeld klikken op het kopje ‘subsidie’. Vervolgens krijgt u een overzicht van mogelijke subsidieverstrekkers. U kunt dan klikken op de link om bij de website van de subsidieverstrekker van uw keus te komen. Tevens kan de gemeente via dit portaal meer informatie op een duidelijker wijze met ondernemers delen. Naast informatieverstrekking is er ook mogelijkheid om bijvoorbeeld contact te leggen met andere ondernemers en tussen ondernemersverenigingen en ondernemers.

Dit is een voorbeeld van een meer ‘traditioneel’ digitaal portaal. Er zijn meerdere mogelijkheden. Súdwest-Fryslân wil dan ook met u in gesprek gaan en bespreken waar u behoefte aan heeft en wanneer u zo’n portaal zou raadplegen.

Wat wordt er van u verwacht?

Het onderzoek naar de mogelijkheden voor zo’n portaal loopt nog. De gemeente is erg benieuwd naar uw ideeën hierover. Daarom willen wij hierover een bijeenkomst organiseren. Hierbij willen wij graag met u als ondernemersvereniging praten. Tevens zouden wij met een aantal ondernemers willen spreken. Zou u een aantal ondernemers kunnen vragen om aan te schuiven? Het zou mooi zijn als hierin wat diversiteit zit. Bijvoorbeeld een starter, een MKB’er, een oudere ondernemer, een ZZP’er etc.

Als voorbereiding op de bijeenkomst wil Súdwest-Fryslân u vragen zaken waar u tegenaan loopt door te geven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over uw relatie met de gemeente, maar ook andere punten waar u als ondernemer mee te maken krijgt.

Graag hoort Súdwest-Fryslân uiterlijk 27 januari of u 1 februari om 20.00 uur in het stadhuis van Bolsward aanwezig kunt zijn, welke andere ondernemers u heeft uitgenodigd en of zij zullen aanschuiven en tegen welke zaken u en de door u uitgenodigde ondernemers aanlopen.

U kunt uw reactie voor 27 januari sturen naar Sjoukje de Boer: s.deboer2@sudwestfryslan.nl of telefonisch op 06-25690641.

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op