Nieuws /

Namens de Vereniging Ondernemend Bolsward, in het bijzonder het binnenstad-gedeelte, en de Koninklijke INretail vraag ik jullie om direct in actie te komen:

vrijdag 23 oktober is zichtbaar resultaat nodig!

INretail is dé brancheorganisatie namens de retail non-food, en vertegenwoordigt zo’n 5.000 leden met 13.000 winkels in ieder denkbaar winkelgebied.

En mij kent iedereen vast wel, voorzitter VOB en zeer bewogen met de Bolswarder middenstand en bedrijfsleven. Vanuit mijn rol als voorzitter én winkelier ben ik mede verantwoordelijk voor het oppakken van lokale vraagstukken van ondernemers/verenigingen in de winkelstraat.

Welnu: het nieuws is: het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. De overheid maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Een volledige lockdown ligt op de loer.

De retail maakt zich grote zorgen.

Corona verslaan we alleen samen.

Nu is het zo dat men vanuit Inretail in gesprek is met de landelijke overheid en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) over wat de retail extra kan doen. Het signaal vanuit de overheid is dat de retail de huidige basisregels nog te weinig strikt toepast. Morgen vindt er een extra overleg plaats met staatsecretaris Mona Keijzer.

Inretail wil aantonen dat:

De gevoelde urgentie bij de retail groot is;

Het deurbeleid zichtbaar is;

De veiligheidsmaatregelen getroffen zijn.

Dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

Daarom doet INretail een dringend beroep op alle ondernemers en ondernemersbestuurders om de coronamaatregelen heel strikt na te (laten) leven en toe te passen in de eigen winkel. Dit is én blijft topprioriteit. Wij doen er alles aan om winkels open te kunnen houden, maar vanwege het hoge aantal besmettingen moeten we blijven aantonen dat wij als retail alles op alles zetten om ons steentje bij te dragen.

Om samen het maximale te doen willen wij de winkeliers van Bolsward per ommegaande vragen om twee acties:

1. Het deurbeleid direct zichtbaar te maken, posters te downloaden via de website INretail (zie hieronder) en deze direct op de etalageramen te plakken.

2. de basisregels direct toe te passen, te vinden in de nieuwsbrief en te downloaden via de website INretail (zie hieronder).

Zie voor tips, nieuwsbrief met de basisregels en posters https://www.inretail.nl/winkel-open-dit-zijn-de…/

Let op: Er zijn vanuit VOB ook deurbeleid-raamstickers onderweg naar de leden!!

Onze gezamenlijke actie is geslaagd, wanneer u vandaag en dit weekend in uw winkelstraat achter elke winkeldeur deurbeleid-posters ziet.

Bij voorbaat dank,

Met hartelijke groet,

Niels Engelmoer | VOB

Voorzitter én winkelier!

Meer nieuwsberichten

Beste ondernemers

Beste ondernemers,

,Gisterenavond hebben jullie misschien ook weer gekeken naar het persmoment van premier Rutte en Minister de Jonge. Belangrijke boodschap was en is: volg de maatregelen op want de besmettingsgraad moet dalen! De afgelopen dagen is er frequent overleg geweest tussen de Retail en het Kabinet.
Het Kabinet is er veel aan gelegen om winkels open te houden, maar dat moet wel mogelijk zijn. Daarom is gekeken naar de protocollen voor verantwoord winkelen en voor een veilige winkelomgeving. Deze zijn nu aangescherpt en overeengekomen tussen de Retail en het Kabinet.

28 oktober 2020

Súdwest-Fryslân biedt financiële steun aan maatschappelijke instellingen

Maatschappelijke instellingen in Súdwest-Fryslân die financieel te lijden hebben door de corona-uitbraak, kunnen vanaf nu een gemeentelijke subsidie aanvragen. De subsidieregeling is per direct van kracht en loopt tot 1 juli 2021. Er is 1,8 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet het financieel nadeel ontstaan zijn in de periode van 15 maart 2020 tot en met 31 december 2020. Op www.sudwestfryslan.nl/onderwerp/subsidies/ staat alle informatie en de voorwaarden om de subsidie aan te kunnen vragen.

16 oktober 2020

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op