Nieuws /

Namens de Vereniging Ondernemend Bolsward, in het bijzonder het binnenstad-gedeelte, en de Koninklijke INretail vraag ik jullie om direct in actie te komen:

vrijdag 23 oktober is zichtbaar resultaat nodig!

INretail is dé brancheorganisatie namens de retail non-food, en vertegenwoordigt zo’n 5.000 leden met 13.000 winkels in ieder denkbaar winkelgebied.

En mij kent iedereen vast wel, voorzitter VOB en zeer bewogen met de Bolswarder middenstand en bedrijfsleven. Vanuit mijn rol als voorzitter én winkelier ben ik mede verantwoordelijk voor het oppakken van lokale vraagstukken van ondernemers/verenigingen in de winkelstraat.

Welnu: het nieuws is: het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. De overheid maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Een volledige lockdown ligt op de loer.

De retail maakt zich grote zorgen.

Corona verslaan we alleen samen.

Nu is het zo dat men vanuit Inretail in gesprek is met de landelijke overheid en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) over wat de retail extra kan doen. Het signaal vanuit de overheid is dat de retail de huidige basisregels nog te weinig strikt toepast. Morgen vindt er een extra overleg plaats met staatsecretaris Mona Keijzer.

Inretail wil aantonen dat:

De gevoelde urgentie bij de retail groot is;

Het deurbeleid zichtbaar is;

De veiligheidsmaatregelen getroffen zijn.

Dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

Daarom doet INretail een dringend beroep op alle ondernemers en ondernemersbestuurders om de coronamaatregelen heel strikt na te (laten) leven en toe te passen in de eigen winkel. Dit is én blijft topprioriteit. Wij doen er alles aan om winkels open te kunnen houden, maar vanwege het hoge aantal besmettingen moeten we blijven aantonen dat wij als retail alles op alles zetten om ons steentje bij te dragen.

Om samen het maximale te doen willen wij de winkeliers van Bolsward per ommegaande vragen om twee acties:

1. Het deurbeleid direct zichtbaar te maken, posters te downloaden via de website INretail (zie hieronder) en deze direct op de etalageramen te plakken.

2. de basisregels direct toe te passen, te vinden in de nieuwsbrief en te downloaden via de website INretail (zie hieronder).

Zie voor tips, nieuwsbrief met de basisregels en posters https://www.inretail.nl/winkel-open-dit-zijn-de…/

Let op: Er zijn vanuit VOB ook deurbeleid-raamstickers onderweg naar de leden!!

Onze gezamenlijke actie is geslaagd, wanneer u vandaag en dit weekend in uw winkelstraat achter elke winkeldeur deurbeleid-posters ziet.

Bij voorbaat dank,

Met hartelijke groet,

Niels Engelmoer | VOB

Voorzitter én winkelier!

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op