Nieuws /

Namens de Vereniging Ondernemend Bolsward, in het bijzonder het binnenstad-gedeelte, en de Koninklijke INretail vraag ik jullie om direct in actie te komen:

vrijdag 23 oktober is zichtbaar resultaat nodig!

INretail is dé brancheorganisatie namens de retail non-food, en vertegenwoordigt zo’n 5.000 leden met 13.000 winkels in ieder denkbaar winkelgebied.

En mij kent iedereen vast wel, voorzitter VOB en zeer bewogen met de Bolswarder middenstand en bedrijfsleven. Vanuit mijn rol als voorzitter én winkelier ben ik mede verantwoordelijk voor het oppakken van lokale vraagstukken van ondernemers/verenigingen in de winkelstraat.

Welnu: het nieuws is: het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. De overheid maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Een volledige lockdown ligt op de loer.

De retail maakt zich grote zorgen.

Corona verslaan we alleen samen.

Nu is het zo dat men vanuit Inretail in gesprek is met de landelijke overheid en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) over wat de retail extra kan doen. Het signaal vanuit de overheid is dat de retail de huidige basisregels nog te weinig strikt toepast. Morgen vindt er een extra overleg plaats met staatsecretaris Mona Keijzer.

Inretail wil aantonen dat:

De gevoelde urgentie bij de retail groot is;

Het deurbeleid zichtbaar is;

De veiligheidsmaatregelen getroffen zijn.

Dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

Daarom doet INretail een dringend beroep op alle ondernemers en ondernemersbestuurders om de coronamaatregelen heel strikt na te (laten) leven en toe te passen in de eigen winkel. Dit is én blijft topprioriteit. Wij doen er alles aan om winkels open te kunnen houden, maar vanwege het hoge aantal besmettingen moeten we blijven aantonen dat wij als retail alles op alles zetten om ons steentje bij te dragen.

Om samen het maximale te doen willen wij de winkeliers van Bolsward per ommegaande vragen om twee acties:

1. Het deurbeleid direct zichtbaar te maken, posters te downloaden via de website INretail (zie hieronder) en deze direct op de etalageramen te plakken.

2. de basisregels direct toe te passen, te vinden in de nieuwsbrief en te downloaden via de website INretail (zie hieronder).

Zie voor tips, nieuwsbrief met de basisregels en posters https://www.inretail.nl/winkel-open-dit-zijn-de…/

Let op: Er zijn vanuit VOB ook deurbeleid-raamstickers onderweg naar de leden!!

Onze gezamenlijke actie is geslaagd, wanneer u vandaag en dit weekend in uw winkelstraat achter elke winkeldeur deurbeleid-posters ziet.

Bij voorbaat dank,

Met hartelijke groet,

Niels Engelmoer | VOB

Voorzitter én winkelier!

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op