Nieuws /

,Gisterenavond hebben jullie misschien ook weer gekeken naar het persmoment van premier Rutte en Minister de Jonge. Belangrijke boodschap was en is: volg de maatregelen op want de besmettingsgraad moet dalen!De afgelopen dagen is er frequent overleg geweest tussen de retail en het Kabinet.

Het Kabinet is er veel aan gelegen om winkels open te houden, maar dat moet wel mogelijk zijn. Daarom is gekeken naar de protocollen voor verantwoord winkelen en voor een veilige winkelomgeving. Deze zijn nu aangescherpt en overeengekomen tussen de retail en het Kabinet.

Belangrijkste boodschap is “De winkels mogen voorlopig open blijven”. Dat is natuurlijk mooi maar hier is wel een belangrijke voorwaarde aan gekoppeld. Het winkelprotocol “Verantwoord winkelen” is aangescherpt en er is een “Richtlijn winkelen en de openbare ruimte” aangenomen.
Deze kunt u onder andere op de website van NSO Retail nalezen én moeten nageleefd worden.

Het is van groot belang dat iedereen, jullie én je medewerkers, goed kennisnemen van hetgeen is afgesproken. Het kabinet ziet het enorme belang van winkels die open zijn, maar de besmettingsgraad moet nu echt naar beneden, om andere draconische maatregelen, waaronder sluiting van winkels, te voorkomen.

Het fun shoppen wordt hiermee behoorlijk aan banden gelegd. Maar wij zijn ervan overtuigd dat onze winkels juist in deze tijd een belangrijke rol vervullen voor de stad Bolsward en omliggende dorpen! Laten we allemaal voorzichtig zijn en de regels goed opvolgen.Ik reken op jullie medewerking! Dus hierbij wordt er wederom een beroep gedaan op jullie om ervoor te zorgen dat ook in de Bolswarder winkels goed aan de regels wordt voldaan.

Tevens vraag ik jullie ook om op social media te posten met de hashtag #veiligwinkelen #veiligwinkelenbolsward #coronaproof en om voorbeelden naar uw branche-organisatie te sturen van hoe u in uw winkel concreet de maatregelen uitvoert. Dit helpt om de politiek te laten zien dat wij ons steentje bijdragen. 

Met vriendelijke groet,

Niels Engelmoer,
Voorzitter

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op