Nieuws /

,Gisterenavond hebben jullie misschien ook weer gekeken naar het persmoment van premier Rutte en Minister de Jonge. Belangrijke boodschap was en is: volg de maatregelen op want de besmettingsgraad moet dalen!De afgelopen dagen is er frequent overleg geweest tussen de retail en het Kabinet.

Het Kabinet is er veel aan gelegen om winkels open te houden, maar dat moet wel mogelijk zijn. Daarom is gekeken naar de protocollen voor verantwoord winkelen en voor een veilige winkelomgeving. Deze zijn nu aangescherpt en overeengekomen tussen de retail en het Kabinet.

Belangrijkste boodschap is “De winkels mogen voorlopig open blijven”. Dat is natuurlijk mooi maar hier is wel een belangrijke voorwaarde aan gekoppeld. Het winkelprotocol “Verantwoord winkelen” is aangescherpt en er is een “Richtlijn winkelen en de openbare ruimte” aangenomen.
Deze kunt u onder andere op de website van NSO Retail nalezen én moeten nageleefd worden.

Het is van groot belang dat iedereen, jullie én je medewerkers, goed kennisnemen van hetgeen is afgesproken. Het kabinet ziet het enorme belang van winkels die open zijn, maar de besmettingsgraad moet nu echt naar beneden, om andere draconische maatregelen, waaronder sluiting van winkels, te voorkomen.

Het fun shoppen wordt hiermee behoorlijk aan banden gelegd. Maar wij zijn ervan overtuigd dat onze winkels juist in deze tijd een belangrijke rol vervullen voor de stad Bolsward en omliggende dorpen! Laten we allemaal voorzichtig zijn en de regels goed opvolgen.Ik reken op jullie medewerking! Dus hierbij wordt er wederom een beroep gedaan op jullie om ervoor te zorgen dat ook in de Bolswarder winkels goed aan de regels wordt voldaan.

Tevens vraag ik jullie ook om op social media te posten met de hashtag #veiligwinkelen #veiligwinkelenbolsward #coronaproof en om voorbeelden naar uw branche-organisatie te sturen van hoe u in uw winkel concreet de maatregelen uitvoert. Dit helpt om de politiek te laten zien dat wij ons steentje bijdragen. 

Met vriendelijke groet,

Niels Engelmoer,
Voorzitter

Meer nieuwsberichten

Beste Winkeliers van Bolsward

Namens de Vereniging Ondernemend Bolsward, in het bijzonder het binnenstad-gedeelte, en de Koninklijke INretail vraag ik jullie om direct in actie te komen: vrijdag 23 oktober is zichtbaar resultaat nodig!
INretail is dé brancheorganisatie namens de retail non-food, en vertegenwoordigt zo’n 5.000 leden met 13.000 winkels in ieder denkbaar winkelgebied.
En mij kent iedereen vast wel, voorzitter VOB en zeer bewogen met de Bolswarder middenstand en bedrijfsleven. Vanuit mijn rol als voorzitter én winkelier ben ik mede verantwoordelijk voor het oppakken van lokale vraagstukken van ondernemers/verenigingen in de winkelstraat.

23 oktober 2020

Súdwest-Fryslân biedt financiële steun aan maatschappelijke instellingen

Maatschappelijke instellingen in Súdwest-Fryslân die financieel te lijden hebben door de corona-uitbraak, kunnen vanaf nu een gemeentelijke subsidie aanvragen. De subsidieregeling is per direct van kracht en loopt tot 1 juli 2021. Er is 1,8 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet het financieel nadeel ontstaan zijn in de periode van 15 maart 2020 tot en met 31 december 2020. Op www.sudwestfryslan.nl/onderwerp/subsidies/ staat alle informatie en de voorwaarden om de subsidie aan te kunnen vragen.

16 oktober 2020

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op