Nieuws /

,Gisterenavond hebben jullie misschien ook weer gekeken naar het persmoment van premier Rutte en Minister de Jonge. Belangrijke boodschap was en is: volg de maatregelen op want de besmettingsgraad moet dalen!De afgelopen dagen is er frequent overleg geweest tussen de retail en het Kabinet.

Het Kabinet is er veel aan gelegen om winkels open te houden, maar dat moet wel mogelijk zijn. Daarom is gekeken naar de protocollen voor verantwoord winkelen en voor een veilige winkelomgeving. Deze zijn nu aangescherpt en overeengekomen tussen de retail en het Kabinet.

Belangrijkste boodschap is “De winkels mogen voorlopig open blijven”. Dat is natuurlijk mooi maar hier is wel een belangrijke voorwaarde aan gekoppeld. Het winkelprotocol “Verantwoord winkelen” is aangescherpt en er is een “Richtlijn winkelen en de openbare ruimte” aangenomen.
Deze kunt u onder andere op de website van NSO Retail nalezen én moeten nageleefd worden.

Het is van groot belang dat iedereen, jullie én je medewerkers, goed kennisnemen van hetgeen is afgesproken. Het kabinet ziet het enorme belang van winkels die open zijn, maar de besmettingsgraad moet nu echt naar beneden, om andere draconische maatregelen, waaronder sluiting van winkels, te voorkomen.

Het fun shoppen wordt hiermee behoorlijk aan banden gelegd. Maar wij zijn ervan overtuigd dat onze winkels juist in deze tijd een belangrijke rol vervullen voor de stad Bolsward en omliggende dorpen! Laten we allemaal voorzichtig zijn en de regels goed opvolgen.Ik reken op jullie medewerking! Dus hierbij wordt er wederom een beroep gedaan op jullie om ervoor te zorgen dat ook in de Bolswarder winkels goed aan de regels wordt voldaan.

Tevens vraag ik jullie ook om op social media te posten met de hashtag #veiligwinkelen #veiligwinkelenbolsward #coronaproof en om voorbeelden naar uw branche-organisatie te sturen van hoe u in uw winkel concreet de maatregelen uitvoert. Dit helpt om de politiek te laten zien dat wij ons steentje bijdragen. 

Met vriendelijke groet,

Niels Engelmoer,
Voorzitter

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op