Nieuws /

Met acht ingelijste keurmerken onder de arm trok Harrie ten Have vorige week donderdagochtend naar de Jumbo Kooistra in Bolsward. De voorzitter van de Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) beloonde evenzoveel filialen van de familie Kooistra voor hun goede prestaties, onder andere op het gebied van lokale betrokkenheid, personeelsbeleid en duurzaamheid.

Een unieke gebeurtenis volgens de voorzitter. ,,Het is mij nog niet eerder overkomen dat ik meer dan één winkel aandacht kan geven. De lat om een keurmerk te krijgen ligt hoog, maar jullie hebben meer dan gemiddeld gescoord”, complimenteerde hij de eigenaren Erik en diens vader Yke Kooistra en hun medewerkers. Van alle filialen was een afgevaardigde aanwezig om de oorkonde, de bloemen en de lovende woorden in ontvangst te nemen.

Erik Kooistra vertelde in razend tempo duidelijk waar de Jumbo Kooistra Groep voor staat. Ook benadrukte hij meermaals het feit dat het een heus familiebedrijf is. ,,We staan vanaf 1926 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik ben inmiddels de vierde generatie.” Hij toonde zich blij met het behaalde resultaat: ,,Ik ben supertrots dat we het gehaald hebben.”

Na Kooistra nam gedeputeerde Sander de Rouwe het woord. De Rouwe, Bolswarder en frequent bezoeker van de supermarkt, kwam met een aantal persoonlijke anekdotes. Zo kocht hij van zijn allereerste zakgeld een zak chips bij het filiaal dat toen nog aan de Jongemastraat zat. En dat zijn eerste ‘legale’ baantje bij de Kooistra’s was. Hij sloot af met een fraai compliment: ,,Jullie zijn de parel van supermarktketens en jullie zijn niet de koning, maar de keizer van de kruideniers. En zorg voor een vijfde generatie, want Friesland kan jullie niet missen.”

Wethouder Maarten Offinga deed ook zijn zegje. ,,Ik ben onder de indruk van wat hier gebeurt. Normaal wordt er één prijs uitgereikt, maar jullie flikken het om acht binnen te halen.”

Als afsluiter werden alle filialen uitgelicht. Managers of andere afgevaardigden van de winkels in Bolsward, Heerenveen (2x), Leeuwarden, Makkum, Marknesse, Sneek en Wommels ontvingen allen persoonlijk de complimenten en de sterke punten van hun vestiging. Daarbij viel op dat één van de vestigingen in Heerenveen landelijk als tweede scoort op de lijst van 225 ondernemingen met een SSK.

Na alle warme woorden, koffie en gebak bevestigden Kooistra senior en zijn zoon samen met De Rouwe en Offinga het verkregen bordje naast de ingang van de winkel.

Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Ondernemers die het keurmerk behalen zijn innovatief en controleerbaar bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum, in samenwerking met kennisinstituut TNO. Supermarkten die het keurmerk behalen zijn echte koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.
(Bron: SSK en Bolswards Nieuwsblad)

Meer nieuwsberichten

Informatief museumstuk over aardwarmte in de Tiid

“Wie had vier jaar geleden gedacht dat we het hier vandaag in Bolsward zouden hebben over geothermie?” Zo begon wethouder Faber zijn verhaal waarin hij benadrukt dat het zo snel gegaan is met de warmtetransitie. “Het is een complex verhaal, zeker met de huidige actualiteit, waarbij we ons afvragen of we afhankelijk willen zijn van gas uit landen als Rusland. Daarom zijn we ook zo blij met initiatieven uit onze gemeente, zoals dit, met als doel dat ook de opbrengsten in onze directe omgeving blijven en dat we daar met elkaar van profiteren”, sprak Faber vol trots

3 maart 2022

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op