Nieuws /

Met acht ingelijste keurmerken onder de arm trok Harrie ten Have vorige week donderdagochtend naar de Jumbo Kooistra in Bolsward. De voorzitter van de Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) beloonde evenzoveel filialen van de familie Kooistra voor hun goede prestaties, onder andere op het gebied van lokale betrokkenheid, personeelsbeleid en duurzaamheid.

Een unieke gebeurtenis volgens de voorzitter. ,,Het is mij nog niet eerder overkomen dat ik meer dan één winkel aandacht kan geven. De lat om een keurmerk te krijgen ligt hoog, maar jullie hebben meer dan gemiddeld gescoord”, complimenteerde hij de eigenaren Erik en diens vader Yke Kooistra en hun medewerkers. Van alle filialen was een afgevaardigde aanwezig om de oorkonde, de bloemen en de lovende woorden in ontvangst te nemen.

Erik Kooistra vertelde in razend tempo duidelijk waar de Jumbo Kooistra Groep voor staat. Ook benadrukte hij meermaals het feit dat het een heus familiebedrijf is. ,,We staan vanaf 1926 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik ben inmiddels de vierde generatie.” Hij toonde zich blij met het behaalde resultaat: ,,Ik ben supertrots dat we het gehaald hebben.”

Na Kooistra nam gedeputeerde Sander de Rouwe het woord. De Rouwe, Bolswarder en frequent bezoeker van de supermarkt, kwam met een aantal persoonlijke anekdotes. Zo kocht hij van zijn allereerste zakgeld een zak chips bij het filiaal dat toen nog aan de Jongemastraat zat. En dat zijn eerste ‘legale’ baantje bij de Kooistra’s was. Hij sloot af met een fraai compliment: ,,Jullie zijn de parel van supermarktketens en jullie zijn niet de koning, maar de keizer van de kruideniers. En zorg voor een vijfde generatie, want Friesland kan jullie niet missen.”

Wethouder Maarten Offinga deed ook zijn zegje. ,,Ik ben onder de indruk van wat hier gebeurt. Normaal wordt er één prijs uitgereikt, maar jullie flikken het om acht binnen te halen.”

Als afsluiter werden alle filialen uitgelicht. Managers of andere afgevaardigden van de winkels in Bolsward, Heerenveen (2x), Leeuwarden, Makkum, Marknesse, Sneek en Wommels ontvingen allen persoonlijk de complimenten en de sterke punten van hun vestiging. Daarbij viel op dat één van de vestigingen in Heerenveen landelijk als tweede scoort op de lijst van 225 ondernemingen met een SSK.

Na alle warme woorden, koffie en gebak bevestigden Kooistra senior en zijn zoon samen met De Rouwe en Offinga het verkregen bordje naast de ingang van de winkel.

Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Ondernemers die het keurmerk behalen zijn innovatief en controleerbaar bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum, in samenwerking met kennisinstituut TNO. Supermarkten die het keurmerk behalen zijn echte koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.
(Bron: SSK en Bolswards Nieuwsblad)

Meer nieuwsberichten

VOB ondernemersprijs 2023 voor Technisch Aannemersbedrijf Bloemhof

Onder grote belangstelling werd donderdagavond in de vernieuwde Wijnberg de ondernemersprijs 2023, bestaande uit een trofee en een oorkonde, uitgereikt aan Jaco en Freddy Bloemhof van het gelijknamige Technisch Aannemingsbedrijf.
Volgens de jury hebben de gebroeders Bloemhof sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 steeds gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken om in te spelen op de behoeftes van hun klanten.
Vanaf de Gleibakkerij verhuisde het bedrijf in 2000 naar De Marne, waar het bedrijf gestaag verder groeide, zowel in werkoppervlakte als in activiteiten.
In bijna dertig jaar is Bloemhof Bolsward uitgegroeid tot een allround bedrijf met een hoogwaardig machinepark, een breed klantenbestand en een team van dertig jonge en enthousiaste medewerkers.
Sinds 2022 hebben Jaco en Freddy een stapje teruggedaan, maar hun gedrevenheid en betrokkenheid bij het bedrijf is gebleven.
In 2015 werd door de gebroeders Bloemhof het huidige Veerhuys aangekocht, zes jaar later werd daar het hotel/restaurant de Wijnberg aan toegevoegd. Zowel het Veerhuys als de Wijnberg werden na de aankoop grondig verbouwd en voegden nog meer uitstraling toe aan het Marktplein en Bolsward. De verdieping en het terras van de Wijnberg krijgen later nog een grondige update.

Bolsward In Zet trofee voor Dirk Jan de Rouwe

Tegelijk met de uitreiking van de ondernemersprijs 2023 werd de Bolsward In Zet trofee, eveneens een trofee en oorkonde uitgereikt aan Dirk Jan de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door Ronald Velzen, voorzitter van het Parkmanagement Bolsward. Hij noemde De Rouwe een ,betrokken man op vele fronten, waarbij zijn communicatieve kwaliteiten opvallen’. ,Al jaren geleden heeft hij met vele anderen zich hard gemaakt voor het behoud van het zwembad. Verder leverde hij een bijdrage aan het behoud van het Ondernemersfonds Sudwest, is de oprichting van de Visiegroep voor een groot deel te danken aan de inzet van De Rouwe.’

23 maart 2024

Interessant kijkje in de keuken bij Bouwgroep Dijkstra Draisma

Eerder deze maand bezochten enkele tientallen VOB-leden het complex van Bouwgroep Dijkstra Draisma op de Marne. Jaarlijks wordt een ,gluren bij de buren’ evenement georganiseerd voor leden van de Vereniging Ondernemend Bolsward.

Dit jaar was Dijkstra Draisma de gastheer voor de nieuwsgierige VOB leden. In de ontvangstruimte werd men begroet en welkom geheten door Dirk-Jan de Rouwe, lid van het directieteam van de bouwgroep. In het kort legde hij uit wat het complex in Bolsward betekende voor de bouwgroep. Naast Bolsward beschikt Dijkstra Draisma over vestigingen in Dokkum en Groningen.
Na de uitleg van De Rouwe werd het gezelschap in drie groepen verdeeld voor een rondgang door het bedrijf.

Na bezichtiging van de kantoorruimtes en het magazijn, werden presentaties gegeven van onder andere verduurzaming en renovatie, het circulair bouwen, energietransitie en CO2-neutrale wijken van Dijkstra Draisma.
Het ,gluren bij de buren’ evenement werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje in De Wijnberg.

28 oktober 2023

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?

Ook samenwerken? Word nu lid

Neem contact op